Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: R8 nie chce się połączyć z komputerem po aktualizacji Eos Utility 3

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie R8 nie chce się połączyć z komputerem po aktualizacji Eos Utility 3

Pomóżcie, bo mnie szlag trafi.

Aparat podłączony do domowej sieci WiFi. Kiedy już to się zrobiło (jakiś czas temu), to dotąd sprawa była (względnie…) prosta: Menu -> łączność -> Podłącz do Eos Utility -> wskaż urządzenie. Jeśli na komputerze było włączone Eos Utility 3, aparat się grzecznie łączył, można było ściągać zdjęcia etc.

Dziś EU mi się zaktualizował do wersji 3.18.41 0 i od tego momentu nie jestem w stanie podłączyć aparatu do kompa. Robię wszystko jak dotąd, wskazuję urządzenie (na liście jest jedno, więc wybór nieduży…) - i nic. Aparat wyświetla komunikat Wyszukiwanie -> Punkt dostępu (sieć domowa) -> "Trwa parowanie (łączenie) z komputerem, uruchom Eos Utility na komputerze". Po czym (choć EU jest włączony) pojawia się komunikat "Nie wykryto urządzenia docelowego".

Czy ktoś mi może powiedzieć, o co do licha chodzi?

I dlaczego - nawet przy wyłączonym WiFi w aparacie - nie jestem w stanie podłączyć się do Eos Utility przez USB?

AParat Eos R8, komputer Mac Mini M2, Sonoma 14.7
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie Odp: R8 nie chce się połączyć z komputerem po aktualizacji Eos Utility 3

OK, pomogła aktualizacja firmware…
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Uprawnienia umieszczania postów