takie tam lamerskie rozkminy video w topowym hybrydowym korpusie
Clog i logika na początek, jak byłem młodszy to miałem bardziej rozmytą logikę (co sprzyjało większej kreatywności) teraz się starzeję i logika mi się wyostrzyła
canon R5 posiada clog i clog3 - będe chciał użyć jakiegoś - właściwie to pewnie nie musiałbym ale chyba muszę ale o tym później na początek logika:
canon R5 nie posiada Clog2 bo jak tłumaczy firma ograniczenia matrycy w zakresie DR i tak nie dawałyby korzyści użytkownikowi tego korpusu - tłumacząc z "marketingowego języka korzyści" na język bardziej wprost - matryca R5 ma za mały DR żeby korzystanie z Clog2 miało sens - fajnie ok zrozumiałem... ale czekaj znaczy niefajnie topowy do niedawna korpus w tej cenie ma za słabą matrycę? a kilka zdań wyżej pisali że ta matryca jest wspaniała, nie to żebym odczuwał że Clog2 jest mi niezbędny może nie jest, a może jest.
ok jedziemy dalej z logiką Canon R5II ma Clog2 - no jasne w końcu firma robi upgrade daje lepszą matrycę o większym DR no i jest sens używać Clog2 na matrycy o większym DR więc firma go po prostu dodaje ... ale czekaj przecież DR R5II jest mniejszy od DR R5 (odrobinę ale mniejszy) i ten mniejszy DR w tym przypadku nie jest za mały żeby korzystanie z Clog2 miało sens.
logika się rozmyła - dlaczego? - pieniądze? też mało logiczne.
ustawiam sobie video, mam mnóstwo pytań - sporo z tych pytań to pytania o logikę - na razie przestałem lubić ponoć proste menu canona - moim zdaniem stało się już zbyt proste (przynajmniej w zakresie video) i już czas na podział - "jestem idiotą (przepraszm początkującym albo jest mi wszytko jedno co się ustawi) daj mi proste menu" - "wiem co robię pozwól mi ustawić i pokaż co jest ustawione", wydaje się że bardzo zawikłane i trudne w uzyciu menu konkurencji której nazwy nie wymienię jest prostsze w użyciu jesli wiesz co chcesz ustawić - a ja wiem
podobnie z instrukcją (tą zaawansowaną bo tej prostej to nawet nie czytam) - nie sposób doszukac sie prostej informacji "jak ustawić ..." a że się daje ustawić to można wyczytać albo w reklamie albo w odnośnikach że niekiedy nie da się ustawić, tą instrukcję to oceniam tak na szkolne mocne 3 minus, na szczęście nie jest amerykańska (step1, step2, step3).
oczywiście nadal jestem zadowolony z efektów jakie daje mój wspaniały hybrydowy korpus R5i jestem głęboko przekonany że te efekty mogą być jeszcze lepsze
![]()