dawno mnie tu nie było ale temat u mnie nadal żyje mam już nawet pewne przemyślenia czy nawet doświadczenia w temacie - może kiedyś wrzucę większego posta ten bedzie krótki bo zainspirowany działaniami firmy nikon :mrgrren: - jak na to patrzę to wychodzi mi że celem interfejsu filmowego w R5 jest raczej utrudnienie ustawienia parametrów niż umożliwienie - ktoś stworzył osobny interfejs dostępny w trybie filmowania (i to się chwali) ale interfejs jest nadal tragicznie fotograficzny juz pisałem że czasem mam wrażenie że moja xpreria ma lepszy interfejs niż ten z canona R5 - interfejs jest duży i to jest dobre jeszcze ogarniam duże interfejsy ale istotne opcje są połączone (przez co mają mało znaczące nazwy) - po co? (odpowiedź się sama nasuwa). Kupujesz wspaniałe hybrydowe narzędzie z dużymi możliwościami sztucznie ograniczone interfejsem, ale idzie nowe firma nikon upgrejdowała interfejs z9, z8

https://petapixel.com/2024/12/16/nik...-nx-mobileair/

wiem - takie obliczenia robię w głowie (i zaraz sie dowiem że to nikomu niepotrzebne i to nieistotny upgrejd) albo co gorsza ja tego nie potrzebuję tak to prawda ale to mały kroczek w kierunku lepszego interfejsu

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
To może napisz konkretnie co i w jakich warunkach masz zamiar filmować.
uważasz ze moje tematy filmowe nie zasługują na najlepszą jakość ?