Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: lamerskie pytania o video

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: lamerskie pytania o video

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    1. logi i RAWy w wideo to zło.
    Przekonałem się o tym wiele razy i jako amator i jako odbiorca treści. Jako amator bo obróbka tego i kolorowanie to jest droga przez mękę i strata czasu, niewspółmierna do końcowego efektu. Jako odbiorca treści, bo mało kto potrafi obrabiać to tak, żeby dobrze wyglądało. Przeważnie efekty są jak z filtrów na instagramie - bardzo mało jest naprawdę udanych, albo wideo jest płaskie i nie ma kontrastu, jak np. ostatnie produkcje naukowo.tv. Jak ktoś ma chęci, możliwości, czas, umie to robić lub chce się nauczyć - proszę bardzo, ja zostanę przy zwykłych ustawieniach

2. zwykłe wideo z R5 jest ok. Delikatne korekty w Premierce i jest petarda.
    oglądałem twoje filmy i podobały mi się więc biorę te uwagi serio - poświęcam trochę czasu na postprodukcję zdjęć (ostatnio mniej bo surówka z R5 jest świetnej jakości), nie chciałbym poświęcać postprodukcji video podobnego czasu bo video to dla mnie dodatek, chętnie nie używałbym Cloga, 8K i RAWy na tym etapie mnie kompletnie nie interesują - może kiedyś bo jak mawiał Lenin "kino to największa ze sztuk" - więc pewnie napiszę kolejny post o logice, na razie rzuciłem okiem na menu Canona R5C (w kwestii logiki).

nie chcę pisać że interfejs filmowy mojej xperii 1 jest bardziej profesjonalny (od interfejsu R5) bo to pewnie nieprawda ale jestem blisko. nie chcę pisać że film z mojej xperii 1 to petarda bez delikatnych korekt w premierce bo to nieprawda lub półprawda i takie posty sprowadzą dyskusję do stwierdzeń "kup se smartofona" - no już dawno se kupiłem.

chciałbym wykorzystać możliwości za które zapłaciłem, ot taka zabawa amatora - "bo mogę", mój komputer łyknie to bez problemu, a dyski są tanie, szybki i wiekszy ssd z myślą o obróbce video kupiłem jak był dołek cenowy - niech trochę popracuje.

oczywiście nieodmiennie jestem zadowolony z mojego R5 - jakby to ująć w języku marketingu? - nadal nie wykorzystuję pełni możliwości tego hybrydowego korpusu - więc nie mam parcia na zmiany
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 06-10-2024 o 09:12
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów