Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Canon R8 czy iPhone 15 Pro dla amatora

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon R8 czy iPhone 15 Pro dla amatora

Cytat Zamieszczone przez madwolf Zobacz posta
    Ja rozumiem dla profesjonalistów - ergonomia, pewność działania, zapis na 2 kartach, szkła powyżej 200mm...
    Ale dla takiego amatora, który nie robi zdjęć zwierząt, ani sportu korzystając z długich obiektywów. Który robi zdjęcia z wycieczek, czasem starając się, aby były trochę artystyczne, to czy "duży" aparat ma jeszcze sens? Czy dobry smartfon w kieszeni nie jest wystarczający?

Wczoraj próbowałem testowo robić zdjęcia w kiepskim świetle (gdzie większa matryca powinna mieć dużą przewagę!) 80D i iPhonem, aby porównać. iPhone często wychodził na plus lub przynajmniej remisował...
    Odpuść sobie aparat.
    Znam całą masę ludzi co się najarali, kupili i teraz leży na półce i się kurzy.
    Iphone będzie dla amatora tysiąc razy lepszy niż aparat.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon R8 czy iPhone 15 Pro dla amatora

Ale ja mam i iPhone’a i EOS 80D i kilka obiektywów. KIEDYŚ robiłem bardzo dużo zdjęć i byłem bardzo zadowolony z 50D, a potem 80D.
    Miałem przerwę spowodowaną małymi dziećmi + nadmiarem obowiązków zawodowych.

Tylko kiedyś dslr wiązał się z dużą wyższą jakością zdjęć. W wątku bardziej mi chodzi o pytanie czy najnowsze smartfony nie dogoniły w dużo mniejszych obudowach.

Wieczorem może uda mi się wrzucić jakieś stare zdjęcie czy dwa.

Uprawnienia umieszczania postów