@sal ja bym brał 5DMkIV i 100-400. Piękne foty tym zestawem wychodzą. W używkę bym nie szedł bo można się naciąć na jakąś ukrytą wadę ale to już Twój wybór
@sal ja bym brał 5DMkIV i 100-400. Piękne foty tym zestawem wychodzą. W używkę bym nie szedł bo można się naciąć na jakąś ukrytą wadę ale to już Twój wybór
Niestety, nie stać mnie w tej chwili na wydanie 20k na nowy sprzętZresztą kupuję używany sprzęt od dawna i mniej więcej wiem na co zwrócić uwagę.
Bierzesz pod uwagę, że 5DII łatwo nie sprzedasz?
...
Ciekawe dlaczego jest tyle uszkodzonych na ebay
https://www.ebay.pl/sch/i.html?_fsrp...on=7000&_sop=2
Kwestia odpowiedniej ceny...![]()
taaa mi też mówili parę lat temu patrząc na foty mojego 6D zajechanego po tatrzańskich i alpejskich szlakach, że lepiej zostaw bo pińcet to max, a wystawiłem za 1100 chyba i zszedł w parę godzin
Pytanie czy nie lepiej go zostawić niż oddać go za "1200".
Może najpierw zacznij od kupienia C 100-400, Sigmy czy Tamrona 150-600,
a korpus później.
Poluję na jakieś sztuki w dobrej cenie, ale teraz mała posucha i wysokie ceny. A korpus się akurat trawił w bardzo dobrej cenie...
--- Kolejny post ---
Ech, no i byłem już zdecydowany na dozbieranie do 100-400 II, kiedy pojawiła mi się możliwość kupna Sigmy 150-600 Contemporary (nie Sport) w baaaardzo okazyjnej cenie od znajomego.
I myślę żeby może jednak wziąć ją razem z nowym korpusem, a za rok jak ceny trochę spadną, przesiąść się od razu na R6 + RF 100-500...
To akurat nie problem, pisałem wcześniej że dla mnie bezlusterkowce są trochę za lekkie, więc z tego samego powodu 2kg szkło jest też ok. Zerkałem na YT że ludzie z powodzeniem wykorzystują tą Sigmę z 5Dmk4, a jak już bym się przesiadał na R, to i tak mnie czeka wymiana niektórych szkieł. Plus utrata wartości takiej Sigmy przy odsprzedaży jest jednak mniejsza niż 100-400.