Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
A wystarczyłoby gdybyś chociaż spojrzał na YT na testy zapisu i buforowania...i odkryłbyś, że to nie karta i jej wydajność jest problemem, a bardzo niewydajny kontroler (?) zapisu, który często nie wykorzystuje nawet połowy możliwości interfejsu.
Ja tam jestem raczej praktykiem i tzw. testy są dla mnie "nawóz" warte.
Wiem że to trudniejsza wersja zdobywania wiedzy ale za to pewniejsza. SD pozwala na wykorzystanie niewiele więcej możliwości niż niż da smartfonik np: zapis filmów w wyższej jakości.

Tak to więc brak 2 gniazd CF zapisuję jako nr1 na liście typowej dla naszej ulubionej firmy "chamówy" w R5II

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
Z moich testów zamienników różnych marek wynikalo, ze zamiennik nawet tej samej marki z możliwością ładowania USB-C wytrzymywał krócej niż ten bez tej możliwości. Nie dyskwalifikuje to akumulatora, ale jeśli ktoś i tak ładuje je w ładowarce to bez sensu kupowac te słabsze.
Firmowa ładowarka Canona w 6D miała większy o 20% prąd ładowania niż te od Rek mimo większych pojemności baterii, teraz to max 1.0 A i koniec . Natomiast nowe ładowarki USB C mają i kilkukrotnie większy max prąd ładowania i od producenta elektroniki do akumulatorka zależy na jaki prąd ładowania zezwoli.