Strona 20 z 45 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 449

Wątek: Canon EOS R5 Mark II

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R5 Mark II

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Gdyby jeszcze ten DPP był tak dopracowany, jak np DXO czy LR. Ale nie jest niestey.
    Mam na macu trzy te programy i DPP traktuję tylko jako ciekawostkę, w sumie nawet nie wiem czy go nie wywalę. To nie ten level.

Przy okazji nadmienię ze na Macu Mini (podstawowa wersja) LR działa idealnie, szybko, bez mulenia, a na windows to nie to.
    Podczas gdy PS na obu systemach śmiga u mnie więc LR jest wydaje się niezoptymalizowany pod Win, ale pod Maca już tak.
    Ja, oczywiście, szydzę z tego skandalu, że natywne oprogramowanie producenta aparatu nie jest najlepszym na świecie do wywoływania zdjęć z jego aparatów.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Ja, oczywiście, szydzę z tego skandalu, że natywne oprogramowanie producenta aparatu nie jest najlepszym na świecie do wywoływania zdjęć z jego aparatów.
    Zgadzam się w stu procentach. To jest skandal podobny do tego związanego z producentami ziemniaków, że to nie oni sprzedają najlepsze frytkownice...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    czemu tu szydzic?

przeciez to jest software zaprojektowany i napisany przez Azjatow.

miales kiedykolwiek smarkfon z chinska wersja Androida? to skutecznie uczy, ze jak na pudelku grozi, ze Azjaci maczali palce w softwarze, to trzeba sp* gdzie pieprz rosnie i nie dotykac

Japonczykom w szczegolnosci myslenie funkcjonalne jest obce. jesli naucza sie, ze do zrobienia selfie telefonem trzeba "przylozyc kciuk prawej reki do lewego ucha, zmarszczyc lewa brew, przechylic glowe w prawo i ulozyc palce lewej reki w gest zwyciestwa"... to tak beda robic do usranej smierci. potem sa ciezko zszokowani, jak w Ameryce zrobia telefon z osobnym guzikiem do tego i nagle nikt nie chce japonskich telefonow kupowac.

przeciez taki Canon (ale i Nikon czy Sonolta) sa nadal w XX wieku mentalnie z podejsciem do zdjec. karte pamieci (film) wyciaga sie z aparatu i wynosi do kompa (labu) do wywolania. koncepcja wykonywania zdjec pod katem ich natychmiastowego uzycia (+/- 2005 rok) do Tokio nie dotarla, te rozpaczliwe proby z parowaniem aparatu ze smarkfonem przez wifi/blutacz i jednego jedynego certyfikowanego appsa producenta (czyt. powyzej o azjatyckim softwarze), ktorym mozna sie z aparatem foto polaczyc... pogrzeb myslenia funkcjonalnego. kupowanie znaczkow i stanie w kolejce do okienka zeby wyslac koperte... w erze whatsappa...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Też mnie zastanawia jak to możliwe że zmywarka czy klimatyzacja lepiej komunikuje się z apką telefonu niż aparaty foto którekolwiek canon sony czy fuji, jeden h*j który, wszystkie do d*py
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

jakoś idzie z tym żyć choć rzeczywiście jest to upierdliwe i bez instrukcji nie idzie tego ogarnąć
    co więcej, koleżanka, która narzekała na róż w samsungu s24 ultra, jest zachwycona rysikiem. Mówi, że może nim znacznie szybciej i precyzyjniej poobrabiać foty w LR.

swoją drogą, to w 2015r gdy po 9 latach kupowałem nowy komp i nowy monitor byłem w szoku, że nie da się tak po prostu pożenić jednego z drugim. Jeden ma swoje wtyki, drugi swoje, i *uj, żadne przejściówki nie działają, bez DisplayPortu monitor nie chciał za chiny wyświetlić 2560p. Skończyło się zwrotem kompa i zamówieniem takiego z DP, a nie z hdmi..
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

ostatnia apka canona jest zupełnie ok (pewnie mam niewielkie wymagania), nawet łączenie przebiega sprawnie i apka zapamiętuje z czym się łączyła, ale zgadzam się że poprzednia (łącząca do Wi-Fi na 6D) to był lekki dramat
    EOS 3, 5D, R5

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    ostatnia apka canona jest zupełnie ok (pewnie mam niewielkie wymagania), nawet łączenie przebiega sprawnie i apka zapamiętuje z czym się łączyła, ale zgadzam się że poprzednia (łącząca do Wi-Fi na 6D) to był lekki dramat
    mam ta sama apke.

jak chce GPS w R10 to musze sie polaczyc przez blutacza

ale jakbym chcial zdjecia zgrywac, to musze sie przelaczyc na wifi. wifi ktorego predkosc jest generalnie w okolicach standardow z konca ubieglego wieku. 6MB zdjecie to 2 sekundy kopiowania...

Japonia mistrzem Japonii...

nad zrywaniem polaczenia z aparatem nie bede sie nawet znecal :/ jak chce byc pewny, ze aparat chwyci mi GPS, to musze uaktywnic komorke i poczekac az na ekranie R10 pojawi sie ikonka blutacza. czasem zrywac i ponownie nawiazywac polaczenie...

Canon idi na Huy z tym badziewiem. zrobiliby otwarte API, to jakis przecietnie zdolny pawian albo student pierwszego roku Informatyki wyklepalby funkcjonalny apps. ale za wspomnienie otwartego API w Tokio chyba grozi zeslanie na Hokkaido :/
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mam ta sama apke.

jak chce GPS w R10 to musze sie polaczyc przez blutacza

ale jakbym chcial zdjecia zgrywac, to musze sie przelaczyc na wifi. wifi ktorego predkosc jest generalnie w okolicach standardow z konca ubieglego wieku. 6MB zdjecie to 2 sekundy kopiowania...

Japonia mistrzem Japonii...

nad zrywaniem polaczenia z aparatem nie bede sie nawet znecal :/ jak chce byc pewny, ze aparat chwyci mi GPS, to musze uaktywnic komorke i poczekac az na ekranie R10 pojawi sie ikonka blutacza. czasem zrywac i ponownie nawiazywac polaczenie...

Canon idi na Huy z tym badziewiem. zrobiliby otwarte API, to jakis przecietnie zdolny pawian albo student pierwszego roku Informatyki wyklepalby funkcjonalny apps. ale za wspomnienie otwartego API w Tokio chyba grozi zeslanie na Hokkaido :/
    ale jako wężyk działa zadziwiająco dobrze a nie zawsze tak było, co do standardu wi-fi to rzeczywiście lekko zaprzeszły ale tylko lekko mi nic nie zrywa słowo otwarty nie istnieje w słowniku naszego ulubionego producenta ale jakieś api chyba istnieje już od czasów luster znaczy przepraszam słusznie minionych

https://www.canon.pl/business/imaging-solutions/sdk/

gpsy i inne takie to fajne sprawy ale ja na ten przykład bym na początek poprawił implementację bracketingu ekspozycji (to tylko mnożenie razy dwa - idzie szybko ogarnąć nawet po nowej maturze z matematyki, a nie jakieś skomplikowane teorie jak przy GPSach których i tak prawie nikt nie rozumie)
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 22-08-2024 o 20:31
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Google Maps nie działa na S24 - zrywa połączenie z GPS i odzyskuje na chwilę po restarcie telefonu. Inne apki korzystające z GPS działają w tym czasie jak trzeba. Potrafi być syf u mocarzy.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

A zwykła chinska kamera do monitoringu, nawet ta za stówkę z full HD, działa wifi streaming, nagrywanie i wszystko ze sterowania,bez zrywania, tygodniami. Jak to się dzieje że chińczyk potrafi.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Strona 20 z 45 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów