Pokaż wyniki od 111 do 120 z 449

Wątek: Canon EOS R5 Mark II

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5 Mark II

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Trochę ...ale przez lata też się bawiłem w tą fotografie zanim uznałem, że to nie ma sensu i ostatnim aparatem, który do tego używałem to był 5d2. 5d2 miało kijowy AF i FPS ale jednak kiedy coś nie wyszło to była moja wina... Zresztą pod koniec tej zabawy używałem 1dx2 kilka razy i lepszych zdjęć nie było. Stąd moje trochę prowokowanie... Obiektywy to inna bajka. Dla mnie w tej fotografi kluczowe jest uklad z wojskiem lub dostep do miejsc, do ktorych inni nie maja. Inaczej ma się identyczne zdjęcia jak wszyscy inni.

... eee 5D mk2 miał całkiem przyzwoity /celny/ AF jak się wykorzystywało 1 centralny pkt ogniskowania, jego ograniczenia to mało klatek i wolna reakcja na spustu migawki, co do armii to pełna zgoda, natomiast nie potwierdzę, że z jednego miejsca zdjęcia są takie same, zapomniałeś choćby o postprodukcji, nie łykam tekstu,że zdjęcia maja być już dobre prosto z puszki, co nie oznacza, że nie można ich spieprzyć w ps-e. Co do aparatów, to pamiętam jak w Radomiu w 2007 lub 2009 gość się na mnie przyglądał z autentycznie przerażoną miną, fotografowałem 5D clasic z pierwszym 70-200 IS + x2 conwerter, w końcu się odważył i poprosiło o pokazanie klatek, oglądał z 5 minut kilka klatek, na max powiększeniu, zdjęcia były ostre, powiedział, że nie wierzył że coś można takim zestawem zrobić na air show, sam miał N D200 fajna puszka i śrubokręt 80-400 raczej marny.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-07-2024 o 00:12 Powód: korekta cytatu

Uprawnienia umieszczania postów