Pokaż wyniki od 1 do 10 z 449

Wątek: Canon EOS R5 Mark II

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R5 Mark II

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Myślę (choć raczej jestem pewien) że koszty produkcji są znacząco jak nie gigantycznie niższe. Da się to zrobić bardziej tradycyjną technologią niż budowa matrycy full-stacked. Nie sądzę aby jakoś zasadniczo wpływała ta konstrukcja na szybkość odczytu, ale na pewno wpływa na poziom szumu (co pośrednio na odczyt też wpływa, bo można "podkręcić" bardziej przetworniki ADC). Bardzo dobry pomysł na klasę ekonomiczną plus.

Z marketingiem chodziło mi o sformułowanie "stacked". Zrobiło się to popularne stwierdzenie, choć w tym wypadku mocno naciągane.
    Nikon School Trainer Ricci Chera twierdzi: "The partially stacked full frame sensor in the Nikon Z6 III allows for much faster readout speeds over the Nikon Z6 II. This faster readout helps to reduce rolling shutter, increase resolution and frame rates in video and improve performance when shooting still images.

A partially stacked sensor is not as fast as the fully stacked sensor in the Z8 and Z9, however the Z6 III has the fastest sensor readout in its class."

Domyślnie Odp: Canon EOS R5 Mark II

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Nikon School Trainer Ricci Chera twierdzi: "The partially stacked full frame sensor in the Nikon Z6 III allows for much faster readout speeds over the Nikon Z6 II. This faster readout helps to reduce rolling shutter, increase resolution and frame rates in video and improve performance when shooting still images.

A partially stacked sensor is not as fast as the fully stacked sensor in the Z8 and Z9, however the Z6 III has the fastest sensor readout in its class."
    Jeszcze wrzucę fajną tabelkę. Warto wyróżnić choćby pierwsze R6 względem konkurencji, oraz jeszcze lepszy rezultat następcy. W tym segmencie dopiero Z6III może podjąć rękawicę (to miałem na myśli pisząc "Dzięki temu zbliżyli się do czasu odczytu R6II"):
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Nikon-Z6-III-sensor-readout-speed-measurements-2.png
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	426,4 KB
ID:	17818

Uprawnienia umieszczania postów