To kto ucegla pierwszy?![]()
To kto ucegla pierwszy?![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Czekamy jak to polaczki cebulaczki na pierwszy wpis z fakturą![]()
no nie wiem, nie wiem - ja mam jeszcze do wgrania jeden upgrade na R5 i nie wiem co robićmogę tylko napisać że u mnie nie widać żadnych problemów przy fotografowaniu jest doskonale czyli jak zwykle w R5
no i nie wiem co robić
wgrywać? nie wgrywać? oto jest pytanie
![]()
EOS 3, 5D, R5
Nie wiem skąd u kolegów czarnowidztwo.
U mnie 1.02 wszedł bez problemu. Wcześniej miałem 1.00. Zgodnie z przewidywaniami jak działał tak działa.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
Dwa dni temu podniosłem do 1.0.2
Nie dymi, nie iskrzy, włącza się, wyłącza się, robi zdjęcia. Normalnie szok
p,paw
--- Kolejny post ---
Ewidentnie wyszedł z fazy beta. W sumie to typowe błędy, które wychodzą przy testowaniu przez większą grupę użytkowników. Kto by dziś robił jakieś bardziej poważne testy przedprodukcyjne.
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Dziś cały świat tak wygląda. A jeżeli chodzi o software (nawet ten do poważniejszych celów) to już nawet klienci zaczęli akceptować to, że są królikami doświadczalnymi jeżeli chcą używać w miarę nowej wersji (a chcą, bo te nowe zawierają znaczące dla nich funkcjonalności).
Dziś soft w bezlustrach jest znacząco bardziej skomoplikowany niż kiklunastoletnich lustrzankach. Tam scenariusze testowe były proste. Dziś przy mnogości funkcji (zarówno tych core'owych jak AF, precapture) czy sieciowych rzetelne przetestowanie każdego scenariusza zajęło by sporo czasu (również w zakresie wymyślenia wszystkich możliwych scenariuszy) - a przecież jest ciśnienie na premierę.... Dlatego głębokie testy robi się na pierwszej grupie masowych użytkowników. Fatalnie, ale taki jest dziś Świat.
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork