Aparat z wentylatoremczyli znow badziej o video chodzi... Ciekawe jak wypadna osiagi matrycy pod foto i video..guzikologia znow jakies zmiany wlacznika..
Aparat z wentylatoremczyli znow badziej o video chodzi... Ciekawe jak wypadna osiagi matrycy pod foto i video..guzikologia znow jakies zmiany wlacznika..
Ale się te czasy pozmieniały. Przy premierze 5d mkII czy 6d o godzinie 15.00 mieliśmy na grupie już 15+ stron komentarzy![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Bo nad czym się tu rozpisywać ;-)
Zrobiłem preorder .... teraz tylko czekać
ps. R5 na sprzedaż
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bo to chyba też jest już trochę tak, ze na prawdę nie specjalnie jest już o czym dyskutować.
Oczywiście można teoretyzować o nowej matrycy a tym czy AF jest lepszy czy jeszcze lepszy. W ergonomii w zasadzie bez zmian (fajnie, że EVF jest R3 - jaśniejszy OLED).
R5-ka to był bardzo udany aparat tak więc też dziś trudno o jakiś mega przełom.
Cieszę się, że nowa bateria będzie silniejsza - bo tu mnie R5 często jednak nieco denerwuje.
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Ok, podejdą - będą ciut wykastrowane, ale powinny działać w miarę poprawnie.
Jedynie ten adapter będzie potrzebny, jeżeli komuś na szczelności zależy - o ile dobrze kojarzę.
Oczywiście mówię o starych speedlite Canona (czyli np. 580EX II, 430EX II), bo to że jakieś Metz, Godox czy Yongnuo nagle mogą przestać działać, to wiadomo.
Dokładnie. A ceny coraz większe.
Ale to chyba ogólnie wszędzie na świecie taki trend.
pozdro.,
m.