Pokaż wyniki od 1 do 10 z 449

Wątek: Canon EOS R5 Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5 Mark II

jest bardzo dobre, ale zauważyłem, że suwak powyżej 40tki już wyraźnie redukuje detale, a zdjęcie zaczyna przypominać wypust AI
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    jest bardzo dobre, ale zauważyłem, że suwak powyżej 40tki już wyraźnie redukuje detale, a zdjęcie zaczyna przypominać wypust AI
    Kundlowatych obiektywów nie chcecie, ale kundlowate oprogramowanie jak najbardziej

Ja tam preferuję jakość w 100% oferowaną przez firmę Canon, czyli DPP
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Kundlowatych obiektywów nie chcecie, ale kundlowate oprogramowanie jak najbardziej

Ja tam preferuję jakość w 100% oferowaną przez firmę Canon, czyli DPP
    Gdyby jeszcze ten DPP był tak dopracowany, jak np DXO czy LR. Ale nie jest niestey.
    Mam na macu trzy te programy i DPP traktuję tylko jako ciekawostkę, w sumie nawet nie wiem czy go nie wywalę. To nie ten level.

Przy okazji nadmienię ze na Macu Mini (podstawowa wersja) LR działa idealnie, szybko, bez mulenia, a na windows to nie to.
    Podczas gdy PS na obu systemach śmiga u mnie więc LR jest wydaje się niezoptymalizowany pod Win, ale pod Maca już tak.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 22-08-2024 o 06:33
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Gdyby jeszcze ten DPP był tak dopracowany, jak np DXO czy LR. Ale nie jest niestey.
    Mam na macu trzy te programy i DPP traktuję tylko jako ciekawostkę, w sumie nawet nie wiem czy go nie wywalę. To nie ten level.

Przy okazji nadmienię ze na Macu Mini (podstawowa wersja) LR działa idealnie, szybko, bez mulenia, a na windows to nie to.
    Podczas gdy PS na obu systemach śmiga u mnie więc LR jest wydaje się niezoptymalizowany pod Win, ale pod Maca już tak.
    Ja, oczywiście, szydzę z tego skandalu, że natywne oprogramowanie producenta aparatu nie jest najlepszym na świecie do wywoływania zdjęć z jego aparatów.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Ja, oczywiście, szydzę z tego skandalu, że natywne oprogramowanie producenta aparatu nie jest najlepszym na świecie do wywoływania zdjęć z jego aparatów.
    Zgadzam się w stu procentach. To jest skandal podobny do tego związanego z producentami ziemniaków, że to nie oni sprzedają najlepsze frytkownice...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

czemu tu szydzic?

przeciez to jest software zaprojektowany i napisany przez Azjatow.

miales kiedykolwiek smarkfon z chinska wersja Androida? to skutecznie uczy, ze jak na pudelku grozi, ze Azjaci maczali palce w softwarze, to trzeba sp* gdzie pieprz rosnie i nie dotykac

Japonczykom w szczegolnosci myslenie funkcjonalne jest obce. jesli naucza sie, ze do zrobienia selfie telefonem trzeba "przylozyc kciuk prawej reki do lewego ucha, zmarszczyc lewa brew, przechylic glowe w prawo i ulozyc palce lewej reki w gest zwyciestwa"... to tak beda robic do usranej smierci. potem sa ciezko zszokowani, jak w Ameryce zrobia telefon z osobnym guzikiem do tego i nagle nikt nie chce japonskich telefonow kupowac.

przeciez taki Canon (ale i Nikon czy Sonolta) sa nadal w XX wieku mentalnie z podejsciem do zdjec. karte pamieci (film) wyciaga sie z aparatu i wynosi do kompa (labu) do wywolania. koncepcja wykonywania zdjec pod katem ich natychmiastowego uzycia (+/- 2005 rok) do Tokio nie dotarla, te rozpaczliwe proby z parowaniem aparatu ze smarkfonem przez wifi/blutacz i jednego jedynego certyfikowanego appsa producenta (czyt. powyzej o azjatyckim softwarze), ktorym mozna sie z aparatem foto polaczyc... pogrzeb myslenia funkcjonalnego. kupowanie znaczkow i stanie w kolejce do okienka zeby wyslac koperte... w erze whatsappa...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów