Da radę tak ustawić by wycelować w niebo, bez problemu - podkreślam jednak, że ten mini statyw to jest po prostu na wypadek kiedy z innych przyczyn nie mogę zabrać normalnego.
Jeszcze taki TIP odnośnie ważenia na lotnisku - nic nie stoi na przeszkodzie, by ciężkie rzeczy przed ewentualnym ważnieniem przełożyć do kieszeni lub sprytnie ukryć pod bluzą (lub w bluzie) - powerbank, akumulatory, nawet niektóre szkła się daZ tego co wiem, chyba również można wziąć małą poduszkę, w którą również na czas ważenia można coś upchnąć, a potem na pokładzie spokojnie sobie przełożyć do torby. Ostatnio tak miałem jak leciałem Emiratami i oni mają limit na podręczny 7 kg, a niestety mój plecak foto ważył prawie 9 kg. Trochę rzeczy upchałem w kieszeniach (ok. 1 kg), a jedno szkło podrzuciłem koledze, który nie dźwigał sprzętu foto, a na pokładzie przełożyłem do siebie. Na wadze wyszło 6,9 kg
. Co ciekawe Emiraty w Warszawie bardzo pilnowali tej wagi, ale na locie powrotnym w ogólnie nikt niczego nie ważył...