Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Mały / miniaturowy statyw

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Mały / miniaturowy statyw

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    Szanowni,

poczytałam wątki o statywach, ale tego, o co mi chodzi, nie mogę znaleźć.

Mam statyw Hama (amatorski, jak cała moja fotografia, ale w miarę solidny, na moje potrzeby wystarcza).

ALE.

We wrześniu najprawdopodobniej jadę na 8 dni na Sardynię. Biorę oczywiście aparat, chciałbym wziąć statyw (także do fotografii gwiazd…) - problem polega na tym, że lecę Ryanairem, mam limit 20 kg bagażu i w tych 20 kg muszę (poza ciuchami na te kilka dni) zmieścić namiot (mały, ale jednak), śpiwór i jeszcze kilka drobiazgów.

Obawiam się, że mój statyw (który jest jednak spory i dość masywny) już mi się w tym limicie nie zmieści.

Doradźcie mi jakiś mały / mini statyw - taki, którego oczywiście nie będę używał w trudnych warunkach czy przy wietrze, nie wymagam super stabilności etc. Chodzi mi o to, że jak będę sobie siedział na campingu w górach, w spokojną i bezwietrzną noc, to żebym mógł ustawić aparat na statywie, żeby zrobić zdjęcie gwiazd nad górami z czasem rzędu 30 sekund…

Czyli: mały, lekki, miniaturowy (i nie kosztujący milionów).

A może ktoś z Was ma coś takiego i zechciałby na te kilka dni we wrześniu pożyczyć…?
    Jest też mozliwość położenia i wpasowania/wbicia aparatu w np. plecak/kurtkę/złozony spiwór leżące na pniaku, kamieniu itd. Stosowałem z sukcesem gdy byłem bez statywu
    To bywa lepsze od "chwiejnego" statywu gdy np. wieje

Widziałem też mocowanie gumami do walizki.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 07-07-2024 o 22:25
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów