Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: 20D NAAA POOOMOC !!!

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mnie sie też wiele nie podobało w 300D i też dokonałem zamiany na 20D. Zalet duuuużo choć wady też są (np. główny wyłącznik w 300D był wygodniej umieszczony). Body można kupić za 5700-5900 na Allegro - to nie jest wcale taka najgorsza cena w odniesieniu do tych z USA. 6500 za samo body to zdecydowanie za dużo, z kitowym obiektywem... hmmmm mniej wiecej OK.

Janusz

PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Mnie sie też wiele nie podobało w 300D i też dokonałem zamiany na 20D. Zalet duuuużo choć wady też są (np. główny wyłącznik w 300D był wygodniej umieszczony). Body można kupić za 5700-5900 na Allegro - to nie jest wcale taka najgorsza cena w odniesieniu do tych z USA. 6500 za samo body to zdecydowanie za dużo, z kitowym obiektywem... hmmmm mniej wiecej OK.

Janusz

PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.
    wiesz, pytanie autora postu sugeruje raczej kogoś, kto lubi nowinki niż kogoś kto robi przede wszystkim zdjęcia, bardziej kojarzy mi się z fanem najnowszej komórki niż z fanem fotografii

jakie pytanie, taka odpowiedź

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić

myślałem, że to forum fanów fotografii
    Żeby być zupełnie dokładnym to pytanie brzmiało "czego ci brakowało" a "co ci się nie podoba". Chrismela był ciekaw motywów takiej decyzji, tym bardziej, że odpowiedź co jest lepsze do robienia dobrej jakości zdjęć, czy 20D + 18-55, czy 300D +soft by wasia + 17-40L jest dość oczywista.
    Wybacz, ale Twój komentarz wydaje mi sie o wiele bardziej ofensywny od cytowanych przez Ciebie pytań, i w odróżnieniu od nich nie wiąże się w żaden sposób z fotografią.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić

myślałem, że to forum fanów fotografii
    Żeby być zupełnie dokładnym to pytanie brzmiało "czego ci brakowało" a "co ci się nie podoba". Chrismela był ciekaw motywów takiej decyzji, tym bardziej, że odpowiedź co jest lepsze do robienia dobrej jakości zdjęć, czy 20D + 18-55, czy 300D +soft by wasia + 17-40L jest dość oczywista.
    Wybacz, ale Twój komentarz wydaje mi sie o wiele bardziej ofensywny od cytowanych przez Ciebie pytań, i w odróżnieniu od nich nie wiąże się w żaden sposób z fotografią.

Arkan
    grunt to najnowsza Nokia na smyczy

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale smycz z nadrukiem Canon ma się rozumieć
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Ale smycz z nadrukiem Canon ma się rozumieć
    Canon Digital ma się rozumieć

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Arkan,
    nikt nie mówił przecież, że zastanawiamy się nad porównaniem konfiguracji 20D+kit i 300D+100-400L :wink:

mowa była o komentarzach w stylu "czemu się czepiasz 300D i faworyzujesz 20D". Ja nic do 300D nie mam, fajny sprzęt 8) ale jeśli ktoś chce kupić lepszy bo ma kaskę i ochotę, to przecież nic złego. Po co na niego naskakiwać.

Wydaje mi się, że powszechna jest tu postawa znana mi z forów linuksowych i programistycznych - zacznij pisać programy w C++ w notatniku, to zostaniesz prawdziwym programistą. Jeśli można się uczyć fotografii cyfrowej z 300D, to tym bardziej z 20D, a jeszcze bardziej z 1Ds - to tylko kwestia zasobności portfela kupującego. Co więcej, ta zasobność nie dyskwalifikuje przecież fotografa, co można nieraz wywnioskować z komentarzy.

Tytus - zgoda co do jakości pytania, ale każdy może zadać takie pytanie, kiedy nie spi po nocach myśląc o nowej zabawce - znam to :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale jeśli ktoś chce kupić lepszy bo ma kaskę i ochotę, to przecież nic złego. Po co na niego naskakiwać.
    Jasna sprawa, to wolny kraj. Chodzi mi tylko o to, że może ktoś kto pyta, po zapoznaniu się z opiniami kolegów z forum (także, a może przede wszystkim negatywnymi) zrewiduje swoje podejście do tematu. Przymusu nie ma, decyzja zawsze na końcu należy do pytającego - ale poznanie różnych stanowisk przed jej podjeciem na pewno nie zaszkodzi.
    Forma wyrażania tych opinii to juz zupełnie inne zagadnienie i zależy tylko i wyłącznie od kultury osobistej uczestnika dyskusji (rzeczywiście czasem jest naganna).

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Coś już napisał
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

zapytałem dlatego że mój znajomy miał podobną sytuację a w końcu dokupił lepszy obiektyw i jest zadowolony.
    nie pytam ze złości ,(moje intencje zrozumiał tylko Arkan) bo dlaczego ma mnie złościć to że amotax chce wydać pieniądze ? jak kolega chce to niech wydaje .

[ Dodano: 29-10-2004 ]
    ps. to nie smycz tylko fałdy na swetrze....ze starości...swetra
    Pozdrawiam,
    Krzysiek
    EOS 1,5 GTD + EF 10-780/1,2 L+ SPIDLAJT 747 EX

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

OK rozumiem,
    ale nie wyjaśniłeś tego dokładnie w pierwszym poście. Dobrej rady nigdy mało

natomiast podtrzymam uwagę (ogólną), że często komentarze są mało zachęcające. Gdyby ktoś wypalił nagle: ludzie chcę kupic 1DsMK2 !!! to wątpię, żeby ktoś mu poradził gdzie i za ile, wszyscy by się zastanawiali po co mu toto. A przecież to jest fenomenalna okazja do wzbogacenia wiedzy tego forum

do autora wątku - spróbuj pogadać z Cichym, nie ma teraz sprzętu, ale ma 20D w "katalogu" :wink:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów