Też korzystam i używam - sama płytka od Capture V3 w zasadzie cały czas przykręcona do body i bardzo dobrze pasuje do większości głowic arca (do moich wszystkich).

Potem w kolejności używania są wszystkie paski PD - z trzema kotwicami na body - różne kombinacje podpięcia w zależności od wielkości podpiętego szkła. Ale ja nie mam żadnych wielkich tele-zoomów.

Pasek krótki też mam, ale jakoś tak średnio mi podchodzi. Natomiast samo mocowanie Capture (ten zatrzask) używałem kiedyś częściej, głównie na torbie (PD Everyday Sling 6L - polecam na krótkie wypady foto na miasto) lub na paskach plecaków (polecam na dłuższe wyjścia 'w teren') - bardzo wygodne rozwiązanie, jedyne dwa minusy: jeden to cały czas masz stres z zapamiętaniem, czy akurat teraz masz aparat na pasku (i możesz go puścić) czy bez paska i musisz go wkliknąć do capture - pomyłka może być kosztowna (krótki pasek 'cuff' nie pomaga, raczej zwiększa stres, bo nie wiesz czy po wkliknięciu w capture możesz ruszyć ręką ), i dwa - nie użyjesz w deszczu.

Ale generalnie polecam - ogólnie jako system paskowy. Nie wiem jak ludzie mogą używać aparatów z podpiętym na stałe paskiem, i to jeszcze takim szerokim sztywnym stockowym. Od zawsze używałem odpinanych (tak, tak 20 lat temu też już takie były).