Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 112

Wątek: kto planuje zakup 20D w listop/grudz ????????

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

nie odzywałem sie ze względu przedewszystkim na treść maila w którym stało ze w razie dalszych informacji o perspektywach zakupu, takie zostaną mi przekazane

teraz czytając forum troche zgłupiałem bo zarówno Chris jak i Santiblue prowadzą rozmowy z dystrybutorami, więc to podział 'pracy'? czy dwa oddzielne przedsięwzięcia?, generalnie nie wiem do kogo ewentulanie się zgłaszać z kim negocjować

swoje 'wymagania' podałem tutaj a także na priva jakiś czas temu

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Mnie sie wydaje ,ze Satinblue wystepuje wlasnie w roli dystrybutora lub osoby go reprezentujacej.
    Moja inicjatywa miala polegac na koordynowaniu zakupu kilku sztuk 20D od dystrybutora ktory zaoferuje najlepsze warunku zakupu (cena , gwarancja itp). Poki co jest potwierdzenie od 2 osob po 5200-5300 i Jadeit.
    Na dzien dzisiejszy jest oferta na 2 sztuki 20D body z gwarancja canon polska (w-wa ul.zytnia) po 5750,-
    Jest ktos chetny ?
    Po prostu problem jest w tym "kto jak dlugo moze czekac na aparat" ? Efekt nadchodzacych swiat moze miec rozne scenariusze :
    - cena 20D sie nie zmieni albu lekko pojdzie w gore bo nadal bedzie ich malo na rynku lub
    - pojedzie w dol, bo canon bedzie chcial troche ich wypchnac z magazynow na swieta i zrobi jakas promocje

Coś już napisał Awatar tomi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja cały czas planuję. Tyle że też uważam, że ze względu na deficyt 20D jego cena jest teraz zawyżona i jestem skłonny poczekać. Jeżeli będzie trzeba to i po świętach. Na razie czekam na propozycję.

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Sprytne... sprzedawcy przyzwyczaili kupujacych do wyzszych cen 20D. I teraz jak doszla nowa, tansza dostawa to po tej samej cenie co wczesniej sprzedaja by miec wiekszy zysk. Wot taka moja wlasna teoria spiskowa 8)
    zupelnie nie trafiona

ceny podaje na prv
    jak ktos ma za 5300 to niech kupuje, sam chetnie wezme kilkanascie szt po takiej cenie

[ Dodano: 25-11-2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Chris
    Po prostu problem jest w tym "kto jak dlugo moze czekac na aparat" ? Efekt nadchodzacych swiat moze miec rozne scenariusze :
    - cena 20D sie nie zmieni albu lekko pojdzie w gore bo nadal bedzie ich malo na rynku lub
    - pojedzie w dol, bo canon bedzie chcial troche ich wypchnac z magazynow na swieta i zrobi jakas promocje
    W grudniu nie potanieje nic na pewno a wiekszosc podrozeje w tym dslr
    dSLR + coś tam...

Awatar Walkul
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Wobec tego to ja czekam do nowego roku zobaczymy
    w styczniu lutym jak spadnie goraczka.
    Canonotoys

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Dla ewentualnych sprzedajacych:
    Z racji funduszy musze sie ograniczyc do 10D.
    Ma ktos nowego na zbyciu??

Rafal

Coś już napisał Awatar Liska
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy nadal istnieje grupa szukająca aparatu?
    znalazłam na allegro za 6099 zł, czy to dobra cena?
    czy Chris jeszcze szuka, czy dał sobie spokój? Ja jestem ciągle zainteresowana, myślałam, że uda mi się kupić w Niemczech, ale niestety.

Pozdrawiam,
    L

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja jestem cały czas chetny ale raczej z braku, przedewszystkim,
    atrakcyjnej ceny odłoze zakup do nowego roku,
    BTW ceny w niemczech rosną,
    canon chyba nie chce sprzedawać tego aparatu,
    tam jak i tu występuje przerost popytu, STRANGE, dla mnie jako klienta
    z drugiej strony sie nie dziwie,
    nie wiem co tam zmieniają w nowo produkowanych skoro az sprzedaz musieli wstrzymac i allegro jakoś mi smierdzi starym sprzetem może sie myle who knows
    znowy firmaware nowy dali mocno niedorobiony ten model.
    Pan z Wrocławia mi mówił ze mają dwie sztuki, firma ta jest na allegro także

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Sprawa sie przedstawia nastepujaco :

- do Liski : 6099 to nie jest w/g mnie dobra cena,
    - jak pisalem byly 2 sztuki body z gwarancja w canon pl na zytniej w w-wie u Tomka Jaworskiego ale nikt nie zglosil akcesu - wiec zrozumialem ze ta cena jest dla was za wysoka,
    nadal mam obiecane od 2-3 dystybutorow ze jak pokaze sie wieksza ilosc 20D w hurtowniach i nie bedzie "wydzielania" po kilka sztuk to jest szansa kupic kilka sztuk w ogranicach 5400 - 5500 - ale poki co nadal milcza - nie ma sie co dziwic koniec roku, swieta, prezenty itp (w/g mnie do konca roku nie ma szans na tansze 20D)
    - pisal tez Satinblue ze ma bodajze 3 sztuki body + kit za 5900 z gwarancja rok w canon pl albo 2 lata w sklepie foto w krakowie.
    - mam tez pewna informacje ze oficjalnie bedzie tylko jedna dostawa 20D do Canon polska w okolicach 15 grudnia ale nie wiadomo jeszcze ile "rzuca" sztuk ? ...moze 10 ... moze 2 ???

Ja kupilem juz od Satinblue 20d z kitem bo nie moge czekac wieczosc, ale na pewno jak bede mial obiecana informacje do dystrybutorow przekaze na forum wraz z namiarem do nich.

i tak to mniej wiecej wyglada

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Ja też się interesuje takim zakupem.
    Wszelkie opcje dozwolone.
    Prześlij ceny i warunki na priw.
    Z fakt Vat i bez.
    Może być totalnie bez osprzętu mam od G3.
    A obiektyw?
    Prześlij ceny w opcjach a ja ci podam jaką wybiorę - najlepiej z obiektywem.

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów