Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 112

Wątek: kto planuje zakup 20D w listop/grudz ????????

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Wszystko (prawie) zalezy od ceny. Moze sie skusze zamiast 10D...

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wszystko spoko tylko mam go nadal nie dostepnego u zadnego zachodniego partnera. po prostu nie ma ich w sprzedazy. nie mam na to wplywu. jak sie tylko pojawia dam znac. jak macie inne oferty to negocjujcie z innymi Tipami. ja na razie nie mam zadnego terminu pewnego. z dostawcami roznie jest.
    dSLR + coś tam...

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Krotkie podsumowanie rozpoznania :

- Niemcy (hurtownie) puscili teraz kilkanascie sztuk na Polske - to jest kropla w morzu,
    - wiekszosc 20D poszlo na salony foto (tam marza jest duzo wieksza - wiec i oplacalnosc oczywista) nasi dystrybutorzy-hurtownicy dostali kilka sztuk na otarcie lez i aby nie zrywac na przyszlosc kontaktow,
    - mysle ze przy zakupie ok 10 sztuk jest mozliwa cena ok 5200-5300 za sztuke (z informacji od jednego sprzedawcy) ale dopiero w momencie kiedy bedzie dostepna wieksza ilosc w cenach hurtowych w D. - moze to nastapic z dnia na dzien,
    - na dzien wczorajszy tak jak juz pisalem , otrzymalem oferte "5450zł za korpus a ze szkłem 350zł drożej, gwarancje w Polsce" ale jeszcze bez szczegolow typu (ile sztuk bedzie dostepnych w tej cenie , warunki gwarancji, gdzie sprzet zakupiony itp) i poki co czekam na odpowiedz,
    Moze cos po dlugim weekendzie bede wiedzial wiecej.

[ Dodano: 15-11-2004 ]
    J23 znow nadaje ....

News w naszej sprawie :
    - rozmowa z nowym dostawca (znany, wieloletni :-) : jezeli znajdzie sie ok 10-12 chetnych dostaniemy 20D praktycznie w cenie hurtowej (w polsce) - dostawca zadowoli sie kilkuprocentowym rabatem przy zamowieniu od glownego dystrybutora,
    - serwis w canon polska
    - aparaty beda sprawdzone przed wysylka (ew. odbiorem osobistym)
    - nie ma problemow ze zwrotem w razie czego
    - dostepne sa na razie tylko kity, sa plany zeby rodzielac kity z obiektywami i sprzedawac jako samo body

- problem jest na razie jeden - DOSTEPNOSC w hurcie wiekszej ilosci niz 1-2 sztuki

Nie oszukujmy sie raczej zaden nieduzy allego-tip nie da rady finansowo zrealizowac zamowienia 10 sztuk jednoczesnie aby sie opalacalo zjechac z marzy.

Czekam na konkrety w sprawie tzn - widelki cenowe, f-ra ...

....over bez odbioru

[ Dodano: 18-11-2004 ]
    Canon pl sie wyglupil i przyslal oferte (do dystrybutora) nastepujacej tresci :
    ========================
    EOS D20 KIT
    NOWOŚĆ Zestaw z obiektywem 18-55 mm
    Cena hurt netto: 5.590,0 - 5%
    Cena detal brutto: 7.699

Co daje ok 6500 PLN brutto za sztuke
    ========================

strasznie smieszne

W zwiazku z tym ze sprawa sie przedluza prosze o ponowne wpisanie sie , kto bedzie czekal, bo nie wiem czy jest jeszcze sens sie tym zajmowac ? - czy juz kazdy zalatwia na wlasne reke 20D

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam kilka sztuk juz
    jesli ktos chetny to zapraszam na PW
    Tylko kity z 18-55
    dSLR + coś tam...

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez santiblue
    Mam kilka sztuk juz
    jesli ktos chetny to zapraszam na PW
    Tylko kity z 18-55
    Za ile???
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Awatar Walkul
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

Kurcze troche szybko bo planowalem zakup okolo lutego ale jak cena faktycznie bedzie
    na poziomie 5200 to i mnie mozecie brac pod uwage - SAMO BODY ! szklo jakies mam
    A moze zorientujecie sie po ile u tych dostawcow jest Sigma 18-50mm F2.8 EX DC.
    Canonotoys

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzę, że na Allegro masz po 6099 z ob. KIT - za taką kasę nie wchodzę. Sprawy trzeba stawiać jasno. Bo nadzieje przynajmniej moje były na ok 5300 body. Ale to może trzeba poczekać do stycznia, aż miną święta.

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Nikt sie nie wpisal - czyli mam rozumiec ze rozwiazujemy nasza grupe ? i kazdy kupuje na wlasna reke ?

TEDE
    Guest

Domyślnie

Nikt sie nie wpisal - czyli mam rozumiec ze rozwiazujemy nasza grupe ? i kazdy kupuje na wlasna reke ?
    Witam.

Skladalem wlasna deklaracje odnosnie 20D w granicach 5200-5300. W tym zakresie ja podtrzymuje.

Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TEDE
    Skladalem wlasna deklaracje odnosnie 20D w granicach 5200-5300. W tym zakresie ja podtrzymuje.
    W tym zakresie ja tez podtrzymuje. Obiektywu nie potrzebuje. Jesli cena bedzie wyzsza, to bede dalej za 10D. On mi wystarczy.

Rafal

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów