Pokaż wyniki od 31 do 40 z 138

Wątek: Sigma RF

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma RF

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Właśnie doczytałem, że wielce szanowny Canon się "skundlił" Oczywiście żart bo bardzo się cieszę z tego faktu jednak dziwi mnie kolejne ograniczenie. Dlaczego APS-C? Czy to oznacza, że pełnej klatki nie otworzą? Dziwne posunięcie ale dobre i to na początek.
    bo apsc z wyjątkiem początkowego etapu fotografii cyfrowej (oczywiście w wykonaniu naszej ulubionej firmy) jest raczej takim brzydkim kaczątkiem które nigdy łabędziem nie będzie - korpusów zrobili sporo (szczególnie tych na słynnej 18mpikselowej matrycy) - robili bo ludzie to kupowali (po co i dlaczego nie wiadomo ale kupowali), ale odrobinę lepsza optyka to raczej wypadki przy pracy czy początkowy entuzjazm - 10-22 czy 17-55 były fajne ale z łatwością można zuważyć brak stałek, no i brak eLek apsc, owszem pod efm pojawiły się stałki ale na koniec okazało się że ta ścieżka to błąd ewolucji - zastanawiałem się kto jeszcze kupuje te korpusy apsc szczególnie te tanie (wiem fotograficy drobiu ale to raczej te droższe apsc - nic złego w fotografii drobiu sam próbuję dość często z mizernym efektem - ale jak duży to rynek?) - po tym ruchu z sigmą canon zwiększy sprzedaż korpusów apsc, bedzie można kupić korpus z sensownym i trochę tańszym obiektywem, jeśli jest licencjonowany to może będzie działał lepiej niż EFy z inżynierii wstecznej - dlatego apsc.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 24-04-2024 o 21:29
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów