Dzień dobry
Male pytanie. Canon 5d mk3 przebieg 5000 zdjęć, stan na zdjeciach praktycznie sklepowy, cena ponizej średniej. Niestety nie pojade obejrzeć za daleko. I tu pytanie ryzykować i kupić w ciemno czy odpuścić .
Dzień dobry
Male pytanie. Canon 5d mk3 przebieg 5000 zdjęć, stan na zdjeciach praktycznie sklepowy, cena ponizej średniej. Niestety nie pojade obejrzeć za daleko. I tu pytanie ryzykować i kupić w ciemno czy odpuścić .
Za daleko to znaczy jak daleko? Po swojego Canona G1 w 2003r. jechałem pociągiem z Łodzi do Bielska Białej ale to były inne czasy![]()
Cztery godziny jazdy samochodem
Przecież to zależy od kogo i gdzie kupujesz. Jeżeli sprzedawca jest wiarygodny, to nie ma problemu. Jeżeli nie jest, to nie kupuj.
Nie wiem czy jest wiarygodny, nie znam człowieka.
Nie wiem gdzie znalazłeś tą ofertę, ale zawsze możesz poprosić o wystawienie przez jakiś "zaufany portal" z jakąś opcją ochrony kupujących np. OLX z przesyłką OLX.
Jeśli oferta jest nader atrakcyjna, a sprzedający nie będzie chciał się zgodzić na takie rozwiązanie to powinno zapalić się co najmniej żółte światło w głowie.
Nikt tu za Ciebie decyzji nie podejmie co zrobić, możemy jedynie podpowiadać jakieś bezpieczniejsze rozwiązania.
Dokładnie OLX ze śmiesznie niską prowizją i po kłopocie. Chyba że nie ma tam konta to jest trochę zachodu z weryfikacją do przelewu. Ale dużo niższa prowizja niż allegro
Dziękuję za odpowiedzi.
Znalazłem to ogloszenie na niemieckim kleinanzeingen, a tam w ogloszeniach piszą ze nie ma zwrotów i gwarancji zgodnie z jakims paragrafem unijnym. Dlatego odpuściłem sobie ten temat .
Nigdzie nie ma gwarancji kiedy kupujesz od prywatnej osoby. Jest tylko normalna odpowiedzialność cywilna gdyby sprzedał Ci niesprawny sprzęt wiedząc o tym, czyli zwykłe oszustwo.
Ewentualne zwroty wg ustaleń