Czyli wiadomo po krótce kto by "maczał w tym palce" i co warto a czego nie warto publikowac.
Tematy zawsze sie znajdą.
Mozna stworzyc oddzielny dzial gdzie pojawialyby sie sugestie i glosowania nt. propozycji tematow.
Posty na forum, moga byc kontynacją dyskusji z numerów, np. dyskusja po opublikowaniu testu jakigos sprzetu.
Uniwersytet czyli szkółka dla początkujacych jest takze dobrym pomysłem, ktory warto rozwijac, moze pojawi sie jakis talent dzieki temu!? Choc podzielibym ja na dwie czesci, dla rzeczywiscie zaczynajacych i porady problematyczne - zachecające do ćwiczenia jakiegoś problemu focenia w konkretnych warunkach....
Podobnie testy, czy to szkiel ktore sa na rynku i dostepne sa dla roznych przedzialow finansowych...
A takze testy czy zapowiedzi nowych szkiel, pewnie nie jedna osoba przeglada sieć i widzi zapowiedzi.
Po tym mozna poprosic dana firme o przeslanie materialow prasowych i fotek w odpowiedniej rozdzielczosci.
A co do rynku, to rzeczywiscie nie ma sensu w to "wchodzic" bo ceny zmieniaja sie. Moznaby tylko umiescic tabelke np. 10 najlepej sprzedajacych sie aparatow czy szkiel i spadek czy wzrost cen.
A i jeszcze moje dwie propozycje:
W przyszlosci mozna dodać wywiady z fotografikami czy fotoreporterami. Moge sie tym zajac bo znam kilkunastu.
Oraz można dodać dział o obrobce zdjęć w najpopularniejszych programach opis narzedzi i różnych tricków związanych z fotografią.
Pamiętajmy aby bylo to pisemko dla wszystkich czytelników zainteresowanych fotografią, czyli od przedszkola fotograficznego po tych ktorzy potrafia zrobic poprawne technicznie zdjecie i zainteresuje ich tylko czesc magazynu.