Co wy z tym pdf'em ?![]()
Nie moze byc to w formie www?
Mnie osobiscie krew zalewa jak jakies informacje są przekazywane w formie pdf'a - to ma sens tylko wtedy gdy nie chcecie zeby ludzie kopiowali dane w nim zawarte.
Co wy z tym pdf'em ?![]()
Nie moze byc to w formie www?
Mnie osobiscie krew zalewa jak jakies informacje są przekazywane w formie pdf'a - to ma sens tylko wtedy gdy nie chcecie zeby ludzie kopiowali dane w nim zawarte.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
nie sadze ;-), jak narazie forum rozwija sie bardzo dynamicznie i szybko, w googlu na chaslo canon jest na drugim miejscu ;-) wiec reklama na tym etapie rozwuj nie jest niezbedna - bardziej przydla by sie nowy serwer niz 1000 nowych uzytkownikow ;-) (ostatnie pady)Zamieszczone przez babatunde
A w obecnej postaci nei mobza sobie zrobic "save as" strony albo print? - mozna tak samo latwo ;-)Zamieszczone przez babatunde
No tak jak pisalem - zrobienie z pdf esencji z ostatnich kilku tygodni mialo by sens (CB w pigulce) ale nie wiem czy nie prosciej zrobic poprostu cos w oparciu np o portal typu joomla (kiedys sie tym troche bawilem - mozna zobaczyc jak to wyglada)i to aktualizowac i uzupelniac na bierzaco ciekawymi dyskusjami i linkami?Zamieszczone przez babatunde
nadal nie jestm przekonany do pdf'a ;-)
Jezeli mowimy o "gazetce", to PDF jest lepszy od strony. Raz ze wszystko jest w jednym pliku ktory mozna latwo udostepnic (np. na haslo), wyslac poczta, etc. Po drugie sposob w jaki sie wydrukuje strona www jest zalezny od przegladarki, PDF drukuje sie zawsze tak jak chcial jego autor.Zamieszczone przez ripek
Po trzecie jest przenośne. Np na kompa w miejscu, gdzie nie ma Sieci
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.
ISBN jest do książekZamieszczone przez Jac
do gazet - ISSN - może go uzyskać każdy bez problemu![]()
Panowie wybaczcie moją nieobecność ale mam cholerne problemy z dostępem do neta - zjarała mi się karta 802.11b, na sieci zmieniamy standard na g i mamy trochę jazzów ze wszystkim.
Jeśli niebędzie więcej problemów to od jutra jestem normalnie tylko muszę jeszcze antenę ustawić jak należy...
Mam już zebrane wszystkie info "kto co może" i opublikuję to jutro w nowym wątku albo może nawet dziś wieczorem jeśli "starczy sygnału" z tego mojego wifi.
We środę próbowałem wejść ale CB nie działało...
Więc jest tak:
Jak sami widzicie Jac wszystko ładnie ustala.
Concigliere zaoferował pomoc prawną.
Diodak jak skończy ważne sprawy też będzie dostępny.
Vitez mówi że może zajmować się korektą.
Projekt szablonu mamy tylko trzeba download zrobić z maila
i tu prośba do ripka żeby jakoś włączył starą domenęgdzie mam maila...
Narazie tyle.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Dobrze, ale reklama przynosi potencjalnych reklamodawców.Zamieszczone przez Jac
Niedawno działałem przy tworzeniu tygodnika "drukowanego" i zalozenia zawsze sa takie ze na poczatku gazeta przynosi straty, a dopiero po roku zaczyna je odrabiac, tak wiec tworzenie PDF'a jest darmowe, a jak widać chętnych nie brakuje!
Ale jak masz cos w "kupie" to dla niektorych jest to dobre, biora sobie na dysk i zalozmy ze nie maja w domu netu wiec maja dostep do tego. Moga sobie wydrukowac...Zamieszczone przez Jac
Zawsze można zrobić jakieś "zadanie do wykoniania" czy rozwiązanie jakiegoś nurtującego problemu.
Poza tym jak po roku pojdziesz z czyms takim do potencjalnego reklamodawcy, to co pojdziesz z wydrukiem strony?
Czy z powiedzmy 6/12 zlozonymi pdf'ami wygladajacymi jak gazeta np. nagranymi na CD czy wydrukowanymi!?
A ja staram sie przekonac do pdf'ow, tak dla tych ktorzy zaczynają jak i tych ktorzy nie mają netu czy chcą poczytać sobie w PKP, albo wydrukować i oprawic...Zamieszczone przez Jac
Poza tym pdf zaprocentuje jesli zapał nam nie minie...
Ostatnio edytowane przez babatunde ; 01-07-2006 o 16:16
moze tak moze nie ;-)... napewno zapal bedzie potzrebny i to z kazdym miesiacem coraz wiekszy ;-)Zamieszczone przez babatunde
ja generalnie w miare moich mozliwosci pomoge - ale dlugookresowej wspolpracy poprostu nie moge obiecac bo taka praca raz wiecej czasu raz niedoczas.
pdf zawsze jakos zaprocentuje jezeli sie rozejdzie po sieciKtos wydrukuje i pokaze komus innemu kto sie tym zainteresuje itd...
![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Jeżeli miałoby coś to pomóc, to mogę zaoferować z mojej strony reklamę dźwiękowo-słowną Canon-Board do wykorzystania w radio internetowym. Zajmuję się tym zawodowo, także to jedno co mogę zrobić, jeśli Dodiak zainteresowany. Nawet mógłbym prezentację walnąć z filmem reklamującym nas, czyli "fotkujących". Wszystko na mojej www.studiomuzyczne.com.pl jak by co. Uważam że jak ruszyć "pełną rurą" to ruszyć pełną na full.
Po drógie:
Mam dostęp do papieru dla drukarni za bardzo małe kwoty, no chyba że najpierw to wszystko będzie w *.pdf-ie. W razie co, pisać, dzwonić (łańcuchami itd - oczywiście z tym żartuję). Pozdrowionka dla całej EkIpY!!!