Strona 5 z 29 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 285

Wątek: Stworzenie periodyku wydawanego przez CB

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mój akces do stowarzyszenia masz.
    Na DTP się nie znam ale mój brat to robi, ja mogę doradzać i zarządzać projektami to robię na codzień. Trochę znam się na prawie ale nie na księgowości.
    Poza tym pomysł bardzo dobry a Nikoniarze chyba już dość dawno powołali stowarzyszenie i wspiera ich Nikon Polska. Może nasz wsparł by Canon Polska? Może to nierealne ale spróbować można.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No Panowie, czekam na pierwszy numer
    Może tylko kilka uwag
    Stowarzyszenie fajna sprawa, ale jak tu ktoś wspomniał księgowość, zebrania, status itd
    Firma - to już lepiej - zawsze może wpaść jakieś zlecenie. Ciekawy tylko jestem, kto z posiadających firmę chciałby ryzykować...chyba lepiej skoczyć z mostu…
    Wydawanie czegokolwiek w miłej atmoswerze słodkiego pierdzenia nikomu nie służy. Jak nie będzie w tym kasy i kogoś (nazwijmy go SZEFEM) kto będzie ten cały bajzel trzymał za jaja to się zrobi syf i na 10 stron PDFa będzie 10 stron zdjęć z demonstracji X albo 10 stron fotoreportaży pt: „…i znów zima zaskoczyła drogowców…” Chyba w tym celu zrobiliście BATTLE Cage i galerie.

„zachodzi jeszcze pytanie czy to ma być a'la 5klatek i zaplecze plus jakieś testy” – dobre pytanie, trzeba to przemyśleć i wyciągnąć odpowiednie wnioski!!!
    „Mysle, ze kwartalnik na wstepie to tez cos godnego poparcia - jak bedzie zainteresowanie mozna zawsze przeksztalcic sie w miesiecznik.” – jasne, przy takiej ilości zdjęć jakie średni posiadacz cyfrówki jest w stanie wyprodukować to można nawet dziennik cyknąć. Mogę Was tylko pocieszyć, że jak nie będzie „Szefa i kasy” to z kwartalnika szybko zrobi się rocznik.
    „Pomyślcie o jednym. Czy chcecie wydawac coś co jest fajne, czy chcecie wydawać coś aby miec legitki?” No pomyślcie, pomyślcie
    No a teraz możecie sobie ponarzekać na mnie (może jakiś mały banik dla triszera prowokatora i wywrotowca)
    He, zapomniałem o najważniejszym, proponowana tematyka! Jak najbardziej, jestem za, rewelacja!!!!!! Wyjątkowo oryginalna. Może jeszcze mały poradniczek jak ułożyć sprzęcik w torebce i jakiś FAQ. Przygotowałem nawet kilka pytań:
    1. Jak zajeździć migawe przez 14 dni?
    2. Czy DSLR lepiej absorbuje wodę od kompakta?
    3. Jaki obiektyw do zdjęć w piątek i czemu ten a nie inny?
    4. Co kupić d20, d30 a może poczekać ze 3 lat, dozbierać i kupić…
    A co do Canon Polska to jak w banku już szykują kasiore żeby dryknąć tego PDFa na ładnej kredzie i sru do salonów prasowych.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Triszer, człowieku? Lewą nogą wstałeś Dajże spokójA może faktycznie zrobimy temat jaki obiektyw kupić do zdjęć w piątek?
    hehehe dzięki za kubeł zimnej wody na łeb, ale dosyć szybko wyparowała...
    a do Canona trzeba będzie podejść już z gotowym kwartalnikiem.
    Pozatym czy Tobie przeszkadza że chcemy coś stworzyć?
    Bo jeśli tak to przykro mi, jeśli nie to też mi przykro że niepotrzebnie piszesz takie rzeczy.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No, nareszcie :-D bo juz sie dziwilem, ze nie odzywa sie nikt ze standardowych "Zawodowcuff" ktorzy na kazda wzmianke o ID, legitymacjach itp. zawsze musza wtracic swoje 3 grosze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Poza tym pomysł bardzo dobry a Nikoniarze chyba już dość dawno powołali stowarzyszenie i wspiera ich Nikon Polska. Może nasz wsparł by Canon Polska? Może to nierealne ale spróbować można.
    spoko Mac, dzięki widzę że projekt ma szanse powodzenia bo ludzie naprawdę chcą to stworzyć.jest już nas jakaś grupka

co do Canona - dlaczego nierealne?tzn.mało realne. ale ostatnio mój znajomy zadzwonił do prałata Jankowskiego z propozycją wyprodukowania wody pod nazwą Woda Prałata. Prałat chętnie się zgodził, etykiety już są, a znajomy siedzi w gdańsku z prałatem i rozmawia o szczegółach.
    a jak nam o tym mówił to wszyscy pod stołem ze śmiechu leżeliśmy i kpiliśmy.
    wniosek taki, że jak będziemy mogli zaoferować coś Canonowi, czyli to, że zdjęcia które będziemy przedstawiali w kwartalniku były robione Canonami, i jeżeli roześlemy info o tym że to tworzymy do Chipów i innych gazet, fotopolis itp. itd. to może akurat zechcą pozwolić nam napisać "oficjalne wydanie" czy "wydawane pod patronatem"...
    I nie chodzi o kasę. Chcę uniknąć kwestii kasy przynajmniej na początku.

Stowarzyszenie narazie chyba nie jest do końca dobrym pomysłe.Jeśli by to szło tak jak powinno i forum mogło ponieść jakieś korzyści z tytułu wykonywanej przez nas pracy przy tworzeniu kwartalnika, wtedy mogę nawet własne lokum uznać za tymczasową siedzibę stowarzyszenia.

Przepraszam za to co teraz napiszę, ale podobną sytuację miałem na "szkolnym podwórku" gdy robiłem stronę mojego LO, wydawałem ze znajomymi gazetkę,organizowałem kasę na robienie Musicali Chicago,Skrzypka na dachu i Grease - wiele osób którym niepodoba się to co lub/i w jaki sposób coś robię głośno krzyczy że robię bezsensu, że to nie ma prawa wyjść, że to dziecinada, że to żenada, że wogóle za co ja się biorę.
    Otóż nie.Jeśli ktoś naprawdę chce mi przeszkadzać lub chce mnie wyprowadzać z równowagi to nie ma to sensu. Bo lubię to, co robię, przykładam się do tego na maksa i bardzo mi się podoba jeśli ktoś chce nam pomóc w tworzeniu kwartalnika.Nie mam teraz na wakacjach zbyt wiele do roboty,mam mnóstwo wolnego czasu, do tej pory w wielu przypadkach nudziłem się - skończyło się rutynowe kucie,wstawanie,stres...
    A ja lubię żyć pod stresem.Dodatkowo jeśli ma to być zrobienie gazety naszego forum,nie zamierzam tego odpuścić.
    Kilka osób zaoferowało mi naprawdę konkretną pomoc. Mamy już nawet pierwszy szablon graficzny - ale muszę wrócić do domu żeby się tym zająć.
    A wracam jutro. Tak więc jeśli drogi potencjalny współtwórco naszej publikacji niepodoba Ci się coś co robię i wiesz że możesz nam wszystkim pomóc w tworzeniu tego projektu napisz proszę konstruktywną krytykę - wyjaśnij co byś inaczej zrobił, jak rozwiązać ten czy inny problem w lepszy sposób. Wtedy staniesz się współtwórcą kwartalnika i będziesz mógł cieszyć się jak dziki osioł gdy już wyjdzie pierwszy numer i zauważysz że Twoje porady pomogły w tworzeniu i zostały użyte.
    Natomiast jeżeli chcesz tylko krytykować i podcinać nam skrzydełka - bez pomagania - wybacz ale niebędę przynajmniej ja z Tobą rozmawiał bo jednostronny dialog do niczego nie prowadzi.I podkreślam że to nic osobistego. To takie prewencyjne oświadczenie. Żeby ktoś się później nie zdziwił że nie da rady wywołać małej wojenki...
    Jeszcze raz przepraszam za powyższy wywód ale chodzi o to żeby nie było niedomówień.Z mojej strony nie będzie żadnego ścinania się z kimkolwiek.Umiesz zrobić lepiej?Opowiedz nam o tym,pokaż,naucz - mówię serio.Każda pomoc się przyda.
    Dziękuję z góry

Zaraz będę próbował nawiązać kontakt z ludźmi z Canona.
    Trzeba im zapodać temat. Niech o tym myślą...
    Wkońcu to będzie dla nich czysta reklama...
    A forum jest największe w naszym kraju a napewno z tego co wiem najfajniejsze
    Panowie - jak my tu na CB coś robimy to nie ma bata we wsi
    Sorry że się powtarzam ale to mi dodaje skrzydeł

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

ja mysle, ze "kontakt z ludźmi z Canona" warto nawiązać, jak będzie już coś do pokazania.
    najlepiej ze dwa-trzy numery, aby pokazać w ten sposób, że to coś cyklicznego i nie skończy sie po jednym razie.
    i oczywiście aby przekonać samych siebie, ze tak właśnie będzie.
    a.
    Ostatnio edytowane przez cood ; 26-06-2006 o 10:24
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Il fuoko, dopiero teraz wstałem, wtedy jeszcze się nie położyłem
    muflon, już myślałem, że o mnie zapomniałeś, ale, żeby mi (i podobnym) od zawodowcóff ubliżać
    A to prawda, że na każdą wzmiankę o ID i innych takich cudach dostaje cholery. Mam nadzieję, że mi wybaczysz, jak sobie czasem pobulgocze w tym temacie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood
    ja mysle, ze "kontakt z ludźmi z Canona" warto nawiązać, jak będzie już coś do pokazania.
    najlepiej ze dwa-trzy numery, aby pokazać w ten sposób, że to coś cyklicznego i nie skończy sie po jednym razie.
    i oczywiście aby przekonać samych siebie, ze tak właśnie będzie.
    a.
    myślałem żeby ich już pognębić tematem - żeby wiedzieli że coś takiego powstanie. niech myślą że to tylko takie gadanie. a jak zrobimy to wtedy stwierdziliby że jednak traktujemy to na poważnie.

ale chyba faktycznie masz rację. zrobimy pierwszy numer, roześlemy tu i tam i wtedy pogadamy z nimi.w ten sposób odrazu będą wiedzieli o co chodzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    Il fuoko, dopiero teraz wstałem, wtedy jeszcze się nie położyłem
    muflon, już myślałem, że o mnie zapomniałeś, ale, żeby mi (i podobnym) od zawodowcóff ubliżać
    A to prawda, że na każdą wzmiankę o ID i innych takich cudach dostaje cholery. Mam nadzieję, że mi wybaczysz, jak sobie czasem pobulgocze w tym temacie
    możesz być generalnym mącicielem nastrojów i pomysłów dla każdego znajdzie się robota
    tylko do tej pory nie wiem czy Vitez żartował z tym że chciałby bawić się korektą czy serio on to lubi:P

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o to musisz zapytać Viteza. mam jeszcze kilka uwag/pytań ale natroluje w nocy, teraz mam inne zajęcie

Strona 5 z 29 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów