Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 285

Wątek: Stworzenie periodyku wydawanego przez CB

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Czyli wiadomo po krótce kto by "maczał w tym palce" i co warto a czego nie warto publikowac.
    Tematy zawsze sie znajdą.
    Mozna stworzyc oddzielny dzial gdzie pojawialyby sie sugestie i glosowania nt. propozycji tematow.
    Posty na forum, moga byc kontynacją dyskusji z numerów, np. dyskusja po opublikowaniu testu jakigos sprzetu.
    Uniwersytet czyli szkółka dla początkujacych jest takze dobrym pomysłem, ktory warto rozwijac, moze pojawi sie jakis talent dzieki temu!? Choc podzielibym ja na dwie czesci, dla rzeczywiscie zaczynajacych i porady problematyczne - zachecające do ćwiczenia jakiegoś problemu focenia w konkretnych warunkach....
    Podobnie testy, czy to szkiel ktore sa na rynku i dostepne sa dla roznych przedzialow finansowych...
    A takze testy czy zapowiedzi nowych szkiel, pewnie nie jedna osoba przeglada sieć i widzi zapowiedzi.
    Po tym mozna poprosic dana firme o przeslanie materialow prasowych i fotek w odpowiedniej rozdzielczosci.
    A co do rynku, to rzeczywiscie nie ma sensu w to "wchodzic" bo ceny zmieniaja sie. Moznaby tylko umiescic tabelke np. 10 najlepej sprzedajacych sie aparatow czy szkiel i spadek czy wzrost cen.
    A i jeszcze moje dwie propozycje:
    W przyszlosci mozna dodać wywiady z fotografikami czy fotoreporterami. Moge sie tym zajac bo znam kilkunastu.
    Oraz można dodać dział o obrobce zdjęć w najpopularniejszych programach opis narzedzi i różnych tricków związanych z fotografią.
    Pamiętajmy aby bylo to pisemko dla wszystkich czytelników zainteresowanych fotografią, czyli od przedszkola fotograficznego po tych ktorzy potrafia zrobic poprawne technicznie zdjecie i zainteresuje ich tylko czesc magazynu.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Sorry, ale jesli bedziemy gloswoac kazda rzecz w tym pdfie to pierwszy numer bedzie za rok a nastepny za 3 lata ;-)

Albo bedzie Team ktory sie tym zajmie od poczatku do konca albo bedzie bicie piany - mialo byc juz kilka konkursow ale watki poumieraly - dopiero jak sam sie zabralem za Turniej to ruszylo - tu musi byc tak samo (kto jest chetny niech sie zglasza do Il Fuoco i ustalajcie to miedzy soba - a nam mozecie jedynie do oceny dac juz jakis gotowiec na 10min. przed publikacja ;-)

Inaczej nie ruszycie z miejsca

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

a bedzie sudoku do rozwiązania ?? ...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie, ale redakcja będzie organizowała cykliczne turnieje gry w GO
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Sorry, ale jesli bedziemy gloswoac kazda rzecz w tym pdfie to pierwszy numer bedzie za rok a nastepny za 3 lata ;-)
    Ok, ale glosowac mozna nad propozycjami do nastepnego(ych) numerow.
    Co ludziom potrzebne, jaka wiedza...

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Albo bedzie Team ktory sie tym zajmie od poczatku do konca albo bedzie bicie piany
    Musi być, bo tak to rzeczywiście będzie bicie piany i skonczy sie na dobrych checiach, badz na numerze probnym...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

no Panowie mnie nie ma a widzę że tutaj aż kipi od pomysłów.
    Ja wreszcie mam neta. ostro biorę się od dzisiaj - drżyjcie Ci z Was którzy zaoferowali pomoc
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

A czemu mamy drżeć???
    Hehe... druga wersja szablonu PDFa już gotowa...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

no to świetnie Jerry99 Ślij proszę ten szablon na ten drugi adres który Ci podałem poprzednio. Dzięki.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Coś mi się wydaje że jestem tu jedyny którzy pamięta tzw „scene komputerową” Ci co wiedzą o co chodzi będzie im łatwiej, ci co nie wiedzą co to było opisywać nie będę, leniwy jestem Za czasów sceny komputerowej która najprężniej funkcjonowała jeszcze za czasów Amigi też były wydawane gazetki, wtedy na kopiowanych dyskietkach. Nikt nie bawił się w stowarzyszenie bo i po co. Był ktoś odpowiedzialny i upierdliwy prześladował innych o obiecane teksty, grafika o grafikę, programistę .. itd. Każdy robił cząstkę żeby nie zajęło mu to dużo czasu ale zebrane do kupy tworzyły gazetkę na kilka dni czytania. Oczywiście terminowość był problematyczna ale potrafiło się ukazać po kilkanaście/dziesiat numerów.

Il fuoco to wymyślił więc niech się martwi o organizacje, każdy kto chce coś zrobić napisze co potrafi, jak mu kogoś brakuje to nich on się o to martwi i pisze do tej osoby. Niech organizacja zajmie się jeden, reszta chętnych dostaje zlecenia. Wybór tekstów jak by jakimś cudem było za dużo też niech się zajmie jedna osoba, po cholerę jakieś ankiety, jak będzie wybierała teksty do **** to się ją zmieni Jasny podział kompetencji ułatwi prace jeden odpowiedzialny za rozdział pracy i wymuszenie rezultatów

Takich gazetek komputerowych w Polsce przed erą Internetu trochę wychodziło i zawierały ciekawe teksty. Więc skoro kiedyś się udawało teraz też się uda.

Tylko nie jestem pewien czy jest sens wydawać gazetkę dla forum która będzie „przedrukiem” forum.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Coś mi się wydaje że jestem tu jedyny którzy pamięta tzw „scene komputerową”
    No wiesz... ja kojarzę co najmniej jakieś 5 osób ;-)

Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów