Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 285

Wątek: Stworzenie periodyku wydawanego przez CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

virpower - dzięki. narazie zrobimy pdf tak jak było od początku mówione. mam nadzieję że Jac pomoże
    Jerry99 przysłał mi na maila zrobiony na szybko kawałek szablonu...
    jeśli ktoś chce zobaczyć i zasugerować co zmienić to proszę sobie ściągnąć (429kb)
    http://dyras.home.pl/kanonierka.pdf
    Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 01-07-2006 o 10:00
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    virpower - dzięki. narazie zrobimy pdf tak jak było od początku mówione. mam nadzieję że Jac pomoże
    tak ja pisalem, z Turniejem moze cos wyskrobie - ale nie wiem czy cos wiecej sie uda zrobic

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

świetnie Jac - dzięki
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Coś już napisał Awatar babatunde
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Tak jak już napisałem też chętnie pomogę, kolejna sprawa to pytanie o to co miałoby znaleźć się w "zerówce"?
    Może propozycje tematów, albo jakieś głosowanie nad tym co miałoby się znaleźć?

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spróbowałem skompilować propozycje działów zawarte w tym wątku. Dorzuciłem też coś od siebie. Przedstawiam je w formacie "Dział - przykładowy artykuł - ew. komentarz". Kontynuujcie jak się da...

1) Okładka - najlepsze (jedno) zdjęcie z forum "Battle" - wybór poprzez ankietę, jak sądzę
    2) Nowości - "Zapowiedź EF 70-210/4 L IS USM na najbliższej Photokinie" - kilka najważniejszych zapowiedzi i premier związanych ze stajnią Canona, jakie ukazały się od ostatniego numeru
    3) Co jest lepsze... - "Jaki zoom standardowy do 350D do portretów na imieniny cioci w Krotoszynie?" - artykuły tworzone na podstawie nieustających pytań typu "Jaki zoom...", "Jaka lampa..." itp Przy czym broń Boże wcale nie neguję potrzeby pojawiania się takich postów na forum
    4) Testy i porównania - "EF 17-55/2.8 vs Tamron 17-50/2.8" - po prostu testy i porównania optyki, mechaniki i innych aspektów technicznych i użytkowych rozmaitego sprzętu, a także przykładowe zdjęcia testowe (trzeba by opracować na forum jakąś procedurę testową)
    5) Uniwersytet - "Fotografia życia płciowego ślimaków" - artykuły zawierające poszczególne "Lekcje"; warto by też napisać nowe
    6) CB Live - "Wspólne zwiedzanie kanałów miejskich" - relacje i zdjęcia z co ciekawszych zlotów, plenerów i wydarzeń, w których brali udział członkowie CB
    7) Kącik autorski - hmmmm - prezentacja przemyśleń i dorobku jednego albo dwóch członków foróm (wybranych losowo albo w drodze głosowania)
    8) Rynek - hmmm - przykłady cen rozmaitego sprzętu wzięte z giełdy, allegro, komisów itp; również stałe oferty handlowe związane z CB, jak np Tamrony Cichego
    9) Pierdoły - hmmm) - np. co ciekawsze wątki z Hydeparku
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Sugestie świetne, jedynie zastrzeżenie mam do pozycji 'Rynek' - przy kwartalniku większość cen może okazać się nieaktualna...
    Może lepiej np. 'Moderator kupiłby...' - z propozycjami na najlepszy zakup (Best Buy), czyli co najchętniej byśmy kupili (w kategoriach: body, obiektyw, akcesoria, drukarka, software)
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry99
    Może lepiej np. 'Moderator kupiłby...' - z propozycjami na najlepszy zakup (Best Buy), czyli co najchętniej byśmy kupili (w kategoriach: body, obiektyw, akcesoria, drukarka, software)
    E to zbyt subiektywne bo zalezy komu, czego w danym momencie brak. A to 1D MkIIN, a to ultraszerokiego, a to 500mm Lki, a to IXUSa na imprezy .

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

To ja zaproponuję okładkę

I tym samym proponuję swoją pomoc Tylko trudno mi powiedzieć na jakim polu, gdyż jestem początkujący. Grafiką wyłącznie się bawię, DTP to nie jest . Jedno co zawsze słyszę na około, to że zawsze uda mi się coś załatwić i mam gadane . Może do czegoś się przydam
    Ostatnio edytowane przez Michal-Czuba ; 02-07-2006 o 00:21

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

ROTFL W pierwszej sekundzie pomyślałem... Bonk wrócił
    Nie, no do zabawy w takim stylu to może i ja się przyłączę ;-)

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

Kochani tematów jest tak wiele że aż ...hmmm... możeby podzielić na trzy pdf-y: "dla początkujących", "średniozaawansowanych" i "zaawansowanych". Tematy można łatwo podzielić na wiadomości z forum - co gdzie kto pisze. Niewiem - to tylko taka moja sugestia. Pozatym z tego może wyjść niezłe pismo. Jeżeli miało by to się no niewiem... sprzedawać nawet, to chętnię zainwestuję choć to są niemałe pieniądze, ale też sądząc po niektórych użytkownikach z naszego forum każdy tam coś zarabia jak widac po posiadanym sprzęcie - ...ale chyba za bardzo wybiegam w przyszłość... :P
    No nic - taka moja propozycja podziały pdf-ów. Narazie wiem że sprawy organizacyjne na pierwszy plan. Ja robie moje cenniki w pdf-ie i mogę też się na coś przydać. ..otwarty na wszelkie propozycje jestem lol
    Pozdrowionka dla EkIpY!!!

...co do okładki zerowej zaproponowanej przez kolegę, to jakas ta okładka jest "ciężka" symetrycznie przez uwydatnienie biustu. Może taka uwaga czysto "graficzna", ale jakoś cos mi nie pasuje w lewym dolnym rogu, choć mogą to byc tylko takie moje jakieś zwidy, no ale coś w tym jest...

Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów