Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Frotka 141RC + 486RC2 na 322RC2

Mieszany widok

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie Frotka 141RC + 486RC2 na 322RC2

Witam

Mysle o sprzedaniu tych 2 głowic i zakupie 1 w miare uniwersalnej. Wybor padł na głowice pistoletowa 322 RC2. Miał ktos moze stycznosc z to głowica i wie jak wypada przy porowaniu z 141 RC i 486RC2?? i czy taki manewr sie poporstu opłaca??

Pozdro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Witam
    Mysle o sprzedaniu tych 2 głowic i zakupie 1 w miare uniwersalnej. Wybor padł na głowice pistoletowa 322 RC2. Miał ktos moze stycznosc z to głowica i wie jak wypada przy porowaniu z 141 RC i 486RC2?? i czy taki manewr sie poporstu opłaca??
    Mam dwie jak w podpisie i szczerze powiem (choc mimo wszystko dosc rzadko uzywam statywu) - lepiej miec obie.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Witam

Pozdro
    Głowica uniwersalna ma same wady Mam 029 i 322 i... częściej używam 029. 322 to głowica kulowa z malutką kulką i niestety jest troche mało stabilna. Ustawienie aparatu z obiektywem 500 może doprowadzić do "szewskiej pasji" - zawsze coś opadnie albo się przesunie. Do kompaktu może być ale lustrzanka z tele a 500 (razem z 1.5 kg) - szkoda zdrowia. Vitez ma całkowitą rację - najlepiej mieć obie z przewagą na normalny 3D.

Pozdrawiam,
    Janusz

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Hmmm nie miałem nigdy tej głowicy w rekach ale na fotkach wyglada na wieksza, masywniejsza od 486 RC2 (kulka oczywiscie). Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.
    No to 141. 322 jest potrzebna tam gdzie ma byc dodatkowo szybkosc przekadrowywania. Ani w plenerze ani w studio szybkosc kadrowania chyba nie jest dla ciebie priorytetem?
    A precyzja wieksza.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Hmmm nie miałem nigdy tej głowicy w rekach ale na fotkach wyglada na wieksza, masywniejsza od 486 RC2 (kulka oczywiscie). Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.
    Sam się na nią zastanawiam - zakupiłeś MN 322 RC2 w końcu czy odpuściłeś.
    Jeszcze jedna sprawa - czy głowice manfrotto pasować będą do mojej Sherpy 600R
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów