Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Zakup sprzetu w USA

Coś już napisał Awatar mientki
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie Zakup sprzetu w USA

Czy orientuje się ktoś z Was jak wyglądają zakupy przez internet w http://www.bhphotovideo.com. Chciałbym zamówić sprzęt zapłacić kartą kredytową i żeby przysłali do polski. Wycztyałem na tej stronie coś takiego:

Shipping Cost To POLAND (koszt dostawy)
    USPS - Airmail Parcel Post 10-14 Days Delivery $34.75

czy dojdzie mi jeszcze jakiś koszt? Cło czy coś tam? Jak to jest? Ile wogóle wynosi cło?
    za wszelką pomoc, uwagi bede bardzo wdzieczny

Paweł
    Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
    www.tucki.pl

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zobacz moze to http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=612 (szczegolnie ostatnie wypowiedzi)

Coś już napisał Awatar mientki
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

wszystko jasne, dzieki i pozdrawiam
    Canon eos 30d, 300d, EF 17-40 L, EF-S 18-55 mm, EF 50 mm f/1.8, Sigma 70-300 mm APO, CF 256, CF 1024, EX 550 + T1
    www.tucki.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A jak jest z wysyłką "od cioci"? Tzn. paczka z bhphotovideo leci do rodziny w usa, oni wyciągają z firmowego pudełka, przepakowują do brzydszego bez akcesoriów, dokladają skarpetki lakersów, i wysyłają. Karton i akcesoria ślą osobno.. Przesyłkę główną ubezpieczają na - dajmy na to - $80. Ma ktoś z takim wariantem doświadczenie?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafalski
    A jak jest z wysyłką "od cioci"? Tzn. paczka z bhphotovideo leci do rodziny w usa, oni wyciągają z firmowego pudełka, przepakowują do brzydszego bez akcesoriów, dokladają skarpetki lakersów, i wysyłają.
    Różnie, różniście. Dobre sklepy internetowe najczęściej nie akceptują innego adresu wysyłki niż adres właściciela karty. Ma to zapobiegać różnym nadużyciom.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Najlepsze sklepy przyjmują przelewy, a jak nie, to wzmiankowana "ciocia" przyjmuje i zapłaci swoją kartą. Chodzi mi tylko o wysyłkę - czy są szanse na to, że używany (ale co z tego, skoro wyglądający jak nowy) 10D ma szanse prześlizgnąć się przez cło..

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Najlepsze sklepy przyjmują przelewy, a jak nie, to wzmiankowana "ciocia" przyjmuje i zapłaci swoją kartą...
    Skoro już wszystko sam wiesz, to po co pytasz?

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

... Przesyłkę główną ubezpieczają na - dajmy na to - $80.
    ...i jak Ci się coś stanie z tą paczką, upadnie Panu ładującemu bagaż albo cokolwiek innego, to będziesz szczęśliwym posiadaczem osiemdziesięciu dolarów...
    Kupa złomu i Lightroom

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Skoro już wszystko sam wiesz, to po co pytasz?
    Pytam, bo nie wiem, czy na widok gołego Canona 10D w pudle ze skarpetami z deklarowaną wartością $80 dowalą VAT i cło od np. wartości rynkowej, czy machną ręką.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    A jak jest z wysyłką "od cioci"? Tzn. paczka z bhphotovideo leci do rodziny w usa, oni wyciągają z firmowego pudełka, przepakowują do brzydszego bez akcesoriów, dokladają skarpetki lakersów, i wysyłają.
    Różnie, różniście. Dobre sklepy internetowe najczęściej nie akceptują innego adresu wysyłki niż adres właściciela karty. Ma to zapobiegać różnym nadużyciom.
    Jurek, coś jakiś bullshit serwujesz. Wszystkie moje transakcje w B&H były z wysyłką na inny adres niż mój w Warszawie, a było ich sporo... Przecież nawet specjalnie mają oddzielne formularze na billing i shipping adres... W Adoramie zresztą podobnie...
    No chyba że B&H nie jest dla Ciebie dobrym sklepem...

BTW: Kurs taki że mimo że spłukany jestem to chyba się na coś skuszę bo akurat okazja jest... Grzech nie kupować ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów