Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Zakup sprzetu w USA

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Przy okazji przypomnę Ci o czym raczyłeś zapomnieć, że przestępstwa polegające na zakupach w sklepach internetowych na podstawie sfałszowanej, lub skradzionej karty płatniczej, lub kredytowej są cały czas zmorą współczesnych handlowców.
    Raczej zmorą banków-wydawców kart płatniczych. To one ponoszą ryzyko autoryzując transakcje kartowe.

Wniosek stąd moim zdaniem taki, że są (były) sklepy takie i takie.
    To prawda. Np. przed przystąpieniem Polski do UE nie mogłem niczego kupić on-line na www.archos.com (potem już tak). Po prostu Polski nie było na liście krajów, z którymi firma robiła transakcje internetowe. Nie jestem jednak pewien czy wynikało li to tylko z zagrożeń, o których mowa wyżej.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Zazwyczaj jednak zastrzegają, że wysyłka nastąpi po otrzymaniu potwierdzenia wpłaty na konto/autoryzacji operacji na karcie kredytowej. Zapobiega to nadużyciom o których wspominasz.
    To też prawda. W przypadku zakupów on-line zapłata kartą jest autoryzowana przez centrum rozliczeniowe, które z kolei otrzymało autoryzację od banku-wydawcy karty.

Tak więc jak zwykle prawda leży pośrodku.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Wniosek stąd moim zdaniem taki, że są (były) sklepy takie i takie.
    Szkoda że dopiero teraz, bo wcześniej zdawałeś się sugerować że są tylko takie które na polską kartę nie sprzedadzą...

Wracając do wątku sklepów internetowych w USA. Ty masz swoje doświadczenia, a ja swoje. Jednak ja Twoich nie podważam, podczas, gdy Ty robisz ze mnie durnia. Czego sobie nie życzę i racz to proszę zapamiętać!
    W żadnym momencie nie pisałem że nie ma sklepów które odmawiają sprzedaży z wysylką w inne miejsce niż tam skąd jest karta, a durnia to raczej sam z siebie robisz... Ja podaję fakty a Ty się rzucasz dookoła...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Ja podaję fakty a Ty się rzucasz dookoła...
    Wybacz, ale jak dla mnie, patrzącego z zewnątrz - nawet zakładając, że Jurek się myli - rzucasz się Ty. Nie piszę tego, by dolać oliwy do ognia, więc nie bierz mej wypowiedzi za atak.

Polityka niektórych sklepów zmienia się czasem nawet i co kilka miesięcy. Z tego, co pamiętam, Amazon zawsze przyjmował polskie karty bez problemu i wysyłał gdzie tylko chciałem bez dodatkowych pytań, podczas gdy niektóre sklepy nie przyjmowały kart spoza USA i Kanady. Najgorszą przygodę miałem z BidPayem - odrzucili transakcję nie podając przyczyny, podczas gdy mój bank zablokował kwotę na koncie na tydzień. Omal nie zebrałem negatywa na ebayu, bo zablokowana kwota była spora i nie miałem takich pieniędzy w drugiej kieszeni..

Wracam do swojego pytania - jak wysłać paczkę z USA, mając "rodzinnego pakowacza", żeby doszła bez dodatkowych opłat?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafalski
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Ja podaję fakty a Ty się rzucasz dookoła...
    Wybacz, ale jak dla mnie, patrzącego z zewnątrz - nawet zakładając, że Jurek się myli - rzucasz się Ty. Nie piszę tego, by dolać oliwy do ognia, więc nie bierz mej wypowiedzi za atak.
    Zgadzam się.

Wracam do swojego pytania - jak wysłać paczkę z USA, mając "rodzinnego pakowacza", żeby doszła bez dodatkowych opłat?
    "W ogólności i na 100%" odpowiedź brzmi prawdopodobnie: nie da się. Lepiej poczekać, aż "rodzinny pakowacz" wpadnie do Polski. Ja też mam już kupione "zdalnie" trochę gratów (databank, CF itp. - przy aktualnym kursie dolara grzech nie kupować :-) ) i niestety poczekam na nie jeszcze jakieś 3 m-ce...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Odpowiadam
    Z moich osobistych doświadczeń wynika, że jest taka tylko jedna możliwość, ale za to pewna na 100%. No, może na 99 :wink: To zaleta. Wadą jest to, że paczka idzie aż do 8 tygodni
    Firma nazywa się PolAmer
    Oczywiście należy zadeklarować przesyłkę morska, bo lotnicze są sprawdzane nieomal w 100%.
    Powodzenia...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    i niestety poczekam na nie jeszcze jakieś 3 m-ce...
    A wtedy cena zarowno w USA jak i w Polsce moze spasc o tyle ze bedziesz narzekal "i po co ja sie tak spieszylem z kupnem"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

..a dolar będzie po 2,70

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    i niestety poczekam na nie jeszcze jakieś 3 m-ce...
    A wtedy cena zarowno w USA jak i w Polsce moze spasc o tyle ze bedziesz narzekal "i po co ja sie tak spieszylem z kupnem"
    No way Akurat tyle rozsądku mam

A jeśli rzeczywiście dolar spadnie poniżej franka.. cóż, ode mnie z pracy co jakiś czas ktoś jeździ do US ;-) Ale już mi nie zostało dużo do kupienia ;-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów