Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jak zarobic??

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cool Jak zarobic??

Mam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:. W końcu jakoś trzeba się nowego sprzętu dorobic :razz:. Mieszkam w Bydgoszczy i już mam za sobą podstawy reporterki. Narazie mam tylko 300D z kitem ale prawdopodobnie w sierpniu dojdzie 50mm/f1.8 czyli więcej możliwości w miejscach słabo oświetlonych. Jeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac. Jeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja też bym chętnie pozarabiał - czekam na propozycje
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ja tez, ja tez! Mam 300D i kita
    Tylko powazne propozycje!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ehh, kiedys czytelem jak ktos z malpka chcial sie wybrac jako fotograf (wiecie, taki "profi" ;-) ) na wesele

DoMiNiQuE - fajne zdjecia z tego "kit'a" Ci wyszly

Cytat Zamieszczone przez Goomis
    Mam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:.
    zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekaj ;-) ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz ;-) ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"

Jeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac.
    pewnie, dziala to na tym ze ktos robi kase na Twoich fotkach a Ty dostajesz marne grosze - IMO juz lepiej nie publikowac tam zdjec i robic je wylacznie dla przyjemnosci..

Jeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
    troche inwencji.. skompletuj jakies portfolio, oglos sie w internecie, moze popytaj w gazetach.. nikt Ci racze nie powie - "idz do Pana Z.. Basztowa 9/12 i powolaj sie na Y - wtedy na pewno da Ci robote" :-?

ale powodzenia zycze
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 24-06-2006 o 08:53

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Ja tez, ja tez! Mam 300D i kita
    Tylko powazne propozycje!
    Poprostu chciałem sie dowiedziec jak mogę zarobic na tym co lubie robic. Fotografuje imprezy z Pałacu Młodzieży w Bydgoszczy i uważam, że dobrze mi idzie ale nie robię tego dla kasy, poprostu jestem w grupie fotoreporterów. Więc jeżeli lubie to robic i w miare mi to wychodzi to dlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac. P.S. Napisalem, ze mam tylko kita zeby powiedzec jakie mam mozliwosci i odpada np. fotografia ptakow Masz lepszy sprzet to fajnie, gratuluje ale to tez nie powod zeby sie z kogos nasmiewac
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekaj ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"
    Kurde sam bym na to nie wpadl!! Dzieki Kubak!! No to biore zapalki i ide:-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

dlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac.
    Swietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.
    Skoncz ja i wyjedz na studia do USA. Jest duza szansa na poprawki
    w ustawie imigracyjnej, ktore ulatwia zycie studentom zagranicznym -
    pozwolenie na dorabianie poza campusem i green card po skonczeniu
    studiow. Jesli to przejdzie, to sie nawet nie zastanawiaj.
    A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Swietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.
    Skoncz ja i wyjedz na studia do USA. Jest duza szansa na poprawki
    w ustawie imigracyjnej, ktore ulatwia zycie studentom zagranicznym -
    pozwolenie na dorabianie poza campusem i green card po skonczeniu
    studiow. Jesli to przejdzie, to sie nawet nie zastanawiaj.
    A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)
    Hmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci... Ale jezeli faktycznie przepisy zmienia sie w takim stopniu to chyba zmienie priotytety

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Hmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci...
    Jest to często powielany mit. Nie mam pojęcia skąd to się bierze.

Bywalec

Domyślnie

Niby fajnie - wyjechac do USA na studia, tylko jak policzyć koszty to jedynkę i sześć zer PLN trzeba skądś zmaleźć.
    DSLRs & lenses

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów