Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: EF 70-200 mm F 2.8 L IS III USM z 1.4 vscCanon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS II USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: EF 70-200 mm F 2.8 L IS III USM z 1.4 vscCanon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS II US

Myślę, że coś tam mogę powiedzieć, bo mam jeszcze (aktualnie na sprzedaż) 7D2, 100-400 mk2, 70-200 IS mk2 i extender x1.4 mk3. Ze spotterką i pokazami też coś tam miałem wspólnego.
    70-200 z extenderem x1.4 będzie za krótki na pokazy, nawet do body z cropem (może dlatego, ze przyzwyczaiłem się do 100-400). 70-200 z extenderem x1.4 daje obrazek bardzo dobrej jakości i AF nadal ma zadowalającą szybkość (obiektyw po dołożeniu extendera zawsze zwalnia). 70-200 z extenderem x2 nie nadaje się już na pokazy - AF będzie za wolny. Co do jakości się nie wypowiadam, ale stawiam, że będzie już zauważalnie gorzej, niż ze 100-400.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    7d2 ze 100-400 to jest naprawdę super zestaw spotterski i swego czasu zestaw marzeń wielu spotterów.
    Pełna zgoda. Do zeszłego roku to był mój podstawowy zestaw spottersko-pokazowy i świetnie się sprawdzał (i nadal się sprawdza).
    R5 + RF 100-500 to już w ogóle miazga, choć ja bym wybrał jako body R6m2 zamiast R5.
    Albo R7 Co prawda pierwsze prawdziwe pokazy z zestawem R7 + 100-400 mk2 dopiero przede mną, ale z dotychczasowych testów lotniskowych i latających wychodzi, że jest bardzo dobrze. Za to w innych zastosowaniach zestaw przetestowany w ciężkim boju i sprawdza się super. Znacznie lepiej, niż R z tym samym szkłem, o ile tylko światła nie brakuje (jednak to crop).
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: EF 70-200 mm F 2.8 L IS III USM z 1.4 vscCanon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS II US

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Albo R7 Co prawda pierwsze prawdziwe pokazy z zestawem R7 + 100-400 mk2 dopiero przede mną, ale z dotychczasowych testów lotniskowych i latających wychodzi, że jest bardzo dobrze. Za to w innych zastosowaniach zestaw przetestowany w ciężkim boju i sprawdza się super. Znacznie lepiej, niż R z tym samym szkłem, o ile tylko światła nie brakuje (jednak to crop).
    Dla mnie R7 odpada z jedynej przyczyny - to crop. Nie namówi mnie nikt do powrotu do cropa

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Dla mnie R7 odpada z jedynej przyczyny - to crop. Nie namówi mnie nikt do powrotu do cropa
    Szanuję twoje zdanie. Niemniej nie do końca je rozumiem. Mam pełną klatkę i cropa i zdecydowanie widzę miejsce dla obydwóch puszek w moich zastosowaniach. W większości rodzajów fotografii crop nie jest nic gorszy od pełnej klatki. Są oczywiście wyjątki, tak jak i są wyjątki, gdzie to crop jest lepszy. A najlepiej mieć obydwa
    Jakość obrazka generowana przez matrycę asp-c jest na naprawdę dobrym poziomie, albo ja jestem wyjątkowo mało wymagający Pisałem już to w przeszłości kilka razy, że gdybym musiał wybierać ff czy crop, to zostałbym z cropem. Na całe szczęście nie muszę.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów