Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: Canon EF 135/2.0 L USM

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Back to Topic. 135mm z takim światłem musi dawać piękny bokeh, który z łatwością można zaadoptować do zdjęć mocno przemyślanych, artystycznych.... studyjnych jak i portetów czy właśnie teatrów.... nigdy nie zastąpi zooma ale przecież taka stałak nie ma na celu konkurowania z jakąkolwiek.... porównywanie dwu zupełnie innych konstrukcji do zupełnie innej fotografii jest nie na miejscu a wręcz grzechem! ta! grzechem!!!
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

NO tak, zgadazm sie z toba zanussi, ale my chyba nie jestesmy zawodocami, mozemy sobie pozwolic na nieudane zdjecia z koncerty, mozemy sobie pozwolic na dopieszczenie jednego zdjecia przez kilka godzin, tak jak chcemy. I tak jak robisz sobie pozniej odbitke na sciane to nie zrobisz sobie 30 zdjec z koncertu, tylko wezmiesze TO jedno...
    Chyba wiadomo do czego sa zdolne takie szkla jak 35/1.4 85/1.2 135/2.0 i pare innych, takich "efektow" nie osiagniesz zadnym zoomem, i teraz jest pytanie, czy jestes wstanie poswiecic uniewrsalnosc zooma dla tych "efektow" czy nie, no a idac dalej tym tropem to znowu skoro zoom i gazeta i wielkosc znaczka pocztowego to po co odrazu kupowac Lki? tak jak pisze gietrzy 17-85 albo Tamrona od Cichego i juz...

Ale ten watek jest o 135/2.0 mam nadzieje ze wkrotce Kubaman zabierze glos i rozwieje wszelkie watpliwosci ;-)

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

sample sample
    Kubaman
    z tańca mogą być dawaj,dawaj PLEASE
    może i ja wpadne do Kraka w końcku i kupie takie szkło
    wszak to moje miasto także
    a szkło mniemam zacne

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jac: z bardzo prostej rpzyczyny.
    jakość wykonania (i tu nie żartuje )
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    jac: z bardzo prostej rpzyczyny.
    jakość wykonania (i tu nie żartuje )
    hehe, no to jest tez pancerna Tokina, gwoździe mozna wbijac ;-)

EDIT: poza tym gietrzy pisze o 17-85 to chyba nie jest "jakosc wykonania" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    EDIT: poza tym gietrzy pisze o 17-85 to chyba nie jest "jakosc wykonania" ;-)
    Gietrzy po przygodzie z 300/2.8L IS na Marku dwa razy się zastanowi zanim napisze, że jakieś szkło jest i szybkie i pancerne.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

NO tak, zgadazm sie z toba zanussi, ale my chyba nie jestesmy zawodocami, mozemy sobie pozwolic na nieudane zdjecia z koncerty, mozemy sobie pozwolic na dopieszczenie jednego zdjecia przez kilka godzin, tak jak chcemy....
    Skoro nie jestesmy zawodowcami i mozemy sobie pozwolic na... itd., to powiedz: czemu tak usilnie ukazujesz roznice w jakosci stalek i zoomow i przekonujesz AMATOROW do tej niewygody
    Roznica miedzy nimi moze i jest istotna ale tylko dla zawodowcow i to tez w konkretnym zastosowaniu

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No wlasnie wrecz przeciwnie ;-), zawodowcom* (w wiekszosci) nie zalezy na jakosci a na ilosci i roznorodnosci kadrow, ty jako amator masz czas popracowac nad jednym ujeciem nawet przez cale 5 min :-)

Poza tym ja nikogo nie przekonuje do stalek ale pytanie czy sigma wypada lepiej niz 135/2.0 jest smieszne ;-) - dwa rozne szkla zupelnie innej klasy i wynik moze byc tylko jeden

*mowa o fotoreporterach

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Poza tym ja nikogo nie przekonuje do stalek ale pytanie czy sigma wypada lepiej niz 135/2.0 jest smieszne ;-) - dwa rozne szkla zupelnie innej klasy i wynik moze byc tylko jeden
    Mam rozumiec z Twojej wypowiedzi, ze jak se kupie F1, to bede jezdzic jak Schumacher
    Poza tym, wszystko zalezy do jakiej puszki szklo jest podpiete. Wydaje mi sie, ze 135L pokazalaby o wiele wieksza roznice od Sigmy, ale z min. 5D. I to bym chcial zobaczyc.

ps
    zdjecia z koncertow, to nie zdjecia kwiatkow czy etykiet piwa robionych w domciu ze statywu. Idac dalej, sadze, ze w warunkach koncertowych trudniej zauwazyc roznice tych szkiel - patrz np. iso 800 lub 1600

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Mam rozumiec z Twojej wypowiedzi, ze jak se kupie F1, to bede jezdzic jak Schumacher
    Poza tym, wszystko zalezy do jakiej puszki szklo jest podpiete. Wydaje mi sie, ze 135L pokazalaby o wiele wieksza roznice od Sigmy, ale z min. 5D. I to bym chcial zobaczyc.

ps
    zdjecia z koncertow, to nie zdjecia kwiatkow czy etykiet piwa robionych w domciu ze statywu. Idac dalej, sadze, ze w warunkach koncertowych trudniej zauwazyc roznice tych szkiel - patrz np. iso 800 lub 1600
    Jak bedziesz mial samochod F1, to MOZESZ jezdzic jak Schumacher.
    Zalezy jakim jestes kierowca, ale wykretu o gorszym samochodzie
    juz nie masz ;-)
    Koncert to skrajny przyklad wyzszosci zooma. Siedzisz w jednym
    miejscu i nie mozesz sie ruszyc wiec jedyna mozliwosc
    roznorodnosci kadrow to zoom.
    Nie ma jednak watpliwosci, ze 135L bije jakoscia kazdy zoom.
    Rowniez przy ISO 800.

To kwestia priorytetow...

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów