Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 84

Wątek: Canon EF 135/2.0 L USM

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No dobra dobra.... Chciałbym mieć to szkło.... i kilka innych stałek z "L"iterką.... ale czy one akurat pomogą mi zrobić dobre zdjęcie?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Oczywiscie ze dobry sprzet _pomaga_ zrobic dobre zdjecie, ale sam sprzet nic nie zrobi, jak rowniez dobry fotograf nawet malpka zrobi ciekawe zdjecia ;-)...

Poprostu najwazniejsze jest to zeby sprzet cie nie ograniczal, i tyle...

135/2.0 to szklo o wielkich mozliwosciach kompozycyjnych wlasnie przez mala GO, piekna plastyke, kolory, kontrast i (na koncu) ostrosc...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

statnio odkryłem dla siebie wspaniały aparat o wielkich możliwościach.... dający swobodę fotografowania, nie rzucający sie w oczy... a jakie efekty???
    To polski AMI... a moim marzeniem jest AMI 2, który miał dodatkowo trzy czy cztery czasy naświetlania.... średni format oczywiście.... naprawdę daje efekt, którego czasami potrzebuję...
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Po takim opisie a szczegolnie w odniesieniu do wygody zooma to mam wrazenie ze... 70-200 2.8 IS L BARDZO by ci sie spodobal.
    A przynajmnej moj egzemplarz ktory ma bezproblemowa jakosc od pelnej dziury i blyskawiczny AF. Dorzucajac do tego pomoc ze strony IS... sprobuj kiedys .
    od czasu kiedy mam 135/2 nie podpinalem 70-200/2,8 i wcale tego nie zaluje. wole pobiegac, a 70-200 mimo, ze szklo jest b.dobre; chyba sprzedam. porownanie 135/2 do 70-200 to profanacja :-) od 135 lepsza jest podobno tylko 200/1,8, ale niestety nie miałem tej przyjemnosci zeby sie nia pobawic.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    od czasu kiedy mam 135/2 nie podpinalem 70-200/2,8 i wcale tego nie zaluje. wole pobiegac

Moja sugestia byla dostosowana do potrzeb autora watku a nie twoich ... a dokladniej do narzekania na brak wygody zooma. Jestes pewien ze pobiegalbys w teatrze? .
    Co do profanacji to napisalem stosowne sprostowanie wiec sie prosze odpiórkowac .

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Kurcze wychodzi chyba jedna stara prawda, że stałka zawsze będzie jakościowo lepsza niż zoom...
    To prawda. A zoom bedzie zawsze wygodniejszy niz stalka

ps
    dlatego najlepiej miec i to i to :razz: :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

panowie, to nie jest wątek na temat wyższości stałek nad zoomami, tylko test, opinia, uwagi i komentarze na temat

135/2.0 L USM
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    panowie, to nie jest wątek na temat wyższości stałek nad zoomami, tylko test, opinia, uwagi i komentarze na temat

135/2.0 L USM
    W takim razie poprosimy o jakies sampelki, ktore poloza nas na kolana gdy porownamy je do wczesniejszych Twoich zdjec robionych poczciwa Sigma :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    W takim razie poprosimy o jakies sampelki, ktore poloza nas na kolana gdy porownamy je do wczesniejszych Twoich zdjec robionych poczciwa Sigma :wink:
    chcesz sample? no to przejzyj po raz kolejny watek snowboardera ;-)

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    chcesz sample? no to przejzyj po raz kolejny watek snowboardera ;-)
    Jac, Kubaman sprzedal Sigme (zooma) w celu robienia zdjec w konkretnych warunkach (a nie takich pt. "robie, kiedy mi sie podoba i kiedy jest pogoda")

Pisze o tym, jak to mu stalka przeszkadza/utrudnia w takich warunkach robienie zdjec, dlatego chcialbym poznac (zobaczyc) o ile zamiana zooma na stalke poprawila jakosc wykonywanych przez niego zdjec.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów