Cytat Zamieszczone przez Pikczer
Jac, Kubaman sprzedal Sigme (zooma) w celu robienia zdjec w konkretnych warunkach (a nie takich pt. "robie, kiedy mi sie podoba i kiedy jest pogoda")

Pisze o tym, jak to mu stalka przeszkadza/utrudnia w takich warunkach robienie zdjec, dlatego chcialbym poznac (zobaczyc) o ile zamiana zooma na stalke poprawila jakosc wykonywanych przez niego zdjec.
No wiesz co, zastanawiasz sie czy 135 jest lepsza od Sigmy ? pewnie wyjdzie ze jest gorsza i zoomy to jest to ;-)

Ja ci powiem tak, im jasniejsze szklo tym dokladniej pracuje AF w body bo ma wiecej swiatla, lepiej widzi kontrasty, juz sam ten jeden czynnik jest bardzo znaczacy dla zdjec w slabych warunkach oswietleniowych... o porownaniu do sigmy niech sie wypowie Kubaman.
Wszystkie moje zdjecia portretowe z koncertu "Solidarni z Bialorusia" sa ze 135ki, ja sie na niej nie zawiodlem, wrecz przeciwnie ;-), mialem wczesniej zooma 75-300 i praca AF byla tak wolna ze szybciej jestem w stanie zmienic kadr ze stalka niz takim zoomem zlapac gdzies ostrosc ;-)