hehe 118 stron.
40, 30 megapixli a tu raptem 10...
Oj dzieci, dzieci...![]()
hehe 118 stron.
40, 30 megapixli a tu raptem 10...
Oj dzieci, dzieci...![]()
No i mamy koledzy oficjalny news:
http://www.usa.canon.com/templatedat...1_1dmark3.html
Zapraszam do lektury :-)
--
Marnow
W kwestii nowych body. obiektywu i lampy zapraszam do odpowiednich wątków:
1D Mark III
16-35/2.8 L II
Speedlite 580EX II
Wszystko sprawdziło się niemal idealnie trzeba przyznać, że ten ktoś miał info z pierwszej ręki.
Czyli jednak crop 1.3 będzie nadal tak jak mówił C. Westfall.
Z tego też wynika, że 40D na PMA niet.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2007 o 06:37
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
żałoba![]()
No to sobie Canon zaszalal na urodziny, dokladnie jak wszyscy przewidywali![]()
mówiłem, że mają wszystko w D...
w sumie same odgrzewane kotlety. III, II, II
Az mnie to skłoniło do refleksji, kiedy ostatnio Canon pokazał coś nowego, innowacyjnego?
W segmencie profi na pewno były to pierwsze 1D i 1Ds, potem już tylko liftingi II, III, N...
Równie oczywistym krokiem milowym był D30 (pierwszy nieprofejonalny DSLR), nastepnym mniejszym 20D (5fps).
Rewolucyjny w swoim czasie był 300D (jako pierwszy amatorski DSLR).
No i ostatnia rzeczywista nowość to 5D (pierwszy FF DSLR o nieco szerszym kręgu odbiorców) i jeśli chodzi o puszki to by chyba było na tyle.
Ciekawe kiedy znowu wyjdzie coś NAPRAWDĘ nowego, na miarę zintegrowanej jedynki, FF w serii dwucyfrowej, czy choćby słynnego już 3D?
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 22-02-2007 o 09:03
Co do szkieł to bardzo możliwe, że jeszcze sobie zostawili coś na PMA. W końcu to prawie trzy tygodnie.
gwozdzt ale to co wymieniłeś () nie jest niczym przełomowym.na miarę zintegrowanej jedynki, FF w serii dwucyfrowej, czy choćby słynnego już 3D?
A o zintegrowanej jedynce to można zapomnieć na długie lata. Po co robic jedną jedynkę skoro mogą być dwie. Mało tego są tacy co obie kupią. Czysty marketing.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2007 o 09:07
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I wyszlo ze oskarkowy zrobil najmadrzej
odwyknowa piatka za grosze i wakacje na lazurowym wybrzezu
A wszyscy ktorzy czekali na cos nowego beda zgrzytac zebami patrzac jak jej cena idzie w gore...
A to prawda. Ja czekam na nowe obiektywy, chcialbym jakiegos spacerzooma EF-S, wspomniany 17-135 IS brzmial interesujaco... Albo 100-400 Mark II...