40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
na czym niby mialoby polegac te eye control ? :rolleyes:
jak myslicie, czy cena 30tki moze jeszcze spasc ? obecnie z kitem mozna dostac za 4,199zl.
Za pomocą ficzera EyeControl możesz sobie wybierać punkt AF za pomocą oka :grin: Tzn na który punkt AF spojrzysz w wizjerze to będzie on wybrany jako aktywny. Najpierw trzeba jednak chyba wykalibrować ten ficzer pod własną gałkę.
BTW, ktoś może powiedzieć na ile skuteczna i praktyczna była ta funkcja w analogowych puszkach?? Czy to taki zbędny wodotrysk?![]()
W moim odczuciu sprawa wyglada tak, że funkcja ta nabierała znaczenia wraz ze wzrostem liczby punktów AF.
Miałem w rękach "trójkę" i przy 45 pktach AF działało to pięknie. Gdzie nie spojrzałeś - tam aparat ostrzył.
Natomiast w EOS 50E czy EOS 5 przy 3/5 poziomych pktach AF nie miało to dla mnie wielkiego sensu i nawet swojego 50 kupiłem w wersji bez EC.
7-mio pktowej 30-tki w rękach nie miałem; przypuszczam jednak, ze w nim EC zaczynał już nabierać sensu, choc rozmieszczenie sensorów AF pozostawia wiele do życzenia (brak czujników w "mocnych pktach).