... a może dlatego, że wszystkie tutejsze dywagacje są tak pojechane, że nie zagrażają rzeczywistym nowościom Canona.![]()
a moze ze na tamtym forum pprzesadzili i tylko ma byc upgrade do 10Mpix i nic wiecej..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Jeszcze 48h ....wszystko bedzie jasne :-)
Nas nie odwiedzą, ponieważ jesteśmy najmniej ważną grupą odbiorców. My to prestiż, który Canon ma od lat.
Przecież ci spośród nas, którzy mają skromną puszeczkę i 1-2 tanie obiektywy nie śledzą tego wątku, nie czekają na nowości. Bawią się fotografią i sprawia im to radość.
Jednym słowem nie są targetem dla Canona.
Ci natomiast z potężnymi szklarniami i drogimi puszkami nie zmienią systemu (jednostkowe przypadki należy zignorować). Tym samym Canon może na nich "lać". Już są w szponach koncernu i pozostaną.
Obserwując rynek reklamy zauważyłem, że znacznie więcej wagi przywiązuje się do automatów, IXUSów i innych tego typu użądzeń. Nikon, Canon, Samsung, Panasonic, HP itp. wydają fortuny a promowanie takich modeli.
Dlaczego? Bo to są dla nich pieniądze. Ilu nas jest zarejestrowanych na forum? 8000? Jestem pewiem, że w przeciętnym Media Markt w Polsce sprzedaje się podobna ilość aparatów kompaktowych w ciągu miesiąca. A lustrzanek ile? 50? Nie wspominając o koszcie wyprodukowania lustrzanki i kompaktu.
Także przyzwyczajmy się, że ten segment aparatów będzie traktowany po macoszemu.
HOWGH
W przeciwienstwie do takiego dpreview to my mamy malenkie forum gdzies tam daleko Polsce w niezrozumialym jezyku... Kto by sie tym interesowal. Poprostu tego nikt nie czyta
Choc za Bonkowe 3D to powinni cale forum zwinac![]()
...
patrze na nowe wypusty kompaktowe nikona
jeszcze rok-dwa i dobijemy do iso 10'000
strach sie bac co oni jeszcze wymysla
Mnie bardziej zastanawia, jakim cudem udało im się do g... kompaktu skonstruować zoomika, o rozdzielczości równej legendarnym stałkom Zeissa i Leiki, bo przecież właśnie taki obiektyw jest konieczny by uzyskać sensowne rezultaty z matrycy o rozdzielczości 250 lp/mm... I jak udało im się przełamać barierę limitu dyfrakcyjnego...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 20-02-2007 o 18:04