Dorzuca do 40'stki uszczelki, kompatybilnosc z wifi gripem i naprawde nic wiecej nie potrzeba aby konkurowac z D200![]()
Dorzuca do 40'stki uszczelki, kompatybilnosc z wifi gripem i naprawde nic wiecej nie potrzeba aby konkurowac z D200![]()
...
WOW!!! 6 (slownie szesc) nowych Niko-coolpix'ow na glownej
stronie dpreview!!! Canon, strzez sie![]()
Przewijało się juz w tym wątku kilkukrotnie "new viewfinder".
Tu mam obawy.
oczywiscie konfigurowalne (ISO max/min, f/stop max/min, shutter max/min)
i zapomniałeś jeszcze o master-kukułce :-)
Jakby to wszystko wrzucili od razu a nie co rok po jednym ficzerku (o ile w ogóle?), to faktycznie mógłby zakonkurować z D200 :-)
Powiększenie!
conajmniej na poziomie 0,95x (przy zachowaniu 95% krycia).
EDIT:
zaraz ktoś powie, że wtedy wizjer będzie za ciemny.
Więc niech się przyłóżą, pokombinują, zrobią New Super Hiper Bright Laser Matte i będzie jasny!
Tyż :-)
Tyż :-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-02-2007 o 11:52
Normalnie wątek onanistów![]()
![]()
Leję jak to czytam.
O obiektywach wiem prawie wszystko
pewnie dlatego to mój ulubiony wątek
Ja obstawiam EOS 40D = 30D 10 Mpix + uszczelnienia + anti-dust + 1fps + nowy procesor (głównie z nazwy)/ulepszony AF/ulepszony pomiar matrycowy
Więcej rewelacji bym się nie spodziewał. Jeżeli będzie jasny wizjer z dużym powiększeniem to będzie coś godnego pochwały, ale nie mam złudzeń.
Jeżeli canon chce pokazać coś szczególnego na rocznicę to pewnie będzie to w segmencie profi, czyli połączenie funkcjonalności serii 1ds z 1d i pożegnanie z cropem 1.3.
Powyższe to takie niepoważne gdybania, proszę nie traktować ich zbyt serio.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
moja galeria: http://www.lubke.pl
Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
Raynox DCR-250 (makro)