Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
Tak z czystej ciekawosci - a po co ci profesjonalny, reporterski korpus? Potrzeby, czy chec imponowania innym ta jedynka przed "D"?
Pytam serio, bo zdjecia jakie prezentujesz raczej preferowalyby pojscie w strone 5D (mam na mysli raczej "filozofie" sprzetowa a nie adekwatna do poziomu klase sprzetu).
Zdecydowanie chec imponowania .
A bardziej serio - potrzebuje szybkiego AF, duzo fps, duzego bufora i uszczelnien. Np do zdjec sportowych i samolotow.
Na tyle dlugo (ponad 2 lata) pstrykam juz 20D ze wiem dokladnie w jakich sytuacjach czegos mi w nim brakuje do szczescia (nie napisze "pelni" szczescia bo zawsze moze byc jeszcze lepiej ).
Pelna klatka, super niskie szumy, super glebia ostrosci i plastyka obrazu - niekonieczne.
Nie widze u siebie 5D wg swoich wymagan.
Widac zle odczytujesz moja "filozofie" , najprawdopodobniej na podstawie zbyt ograniczonych danych wejsciowych (maly zakres tego co robie, pokazuje publicznie ).
Pojawila sie tez sugestia ze powyzsza wypowiedz jest klasy "po co ci tak drogi sprzet jak robisz kiepskie fotki" ... jesli tak to odpowiedz brzmi: "bo tak" .