Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
Co rozumiesz przez low-end? Plastiki 4.5 - 5.6 czy wszystko co nie jest L

Bo wiesz, ja chętnie posiadłbym porządnego standardowego zooma i nie planuję przesiadki na FF ze względu na koszt puszki. Zużyje mi się 350-ka to pewnie sprawię sobie następnego cropa. Chyba że nastąpi to w czasie w którym cropowe puszki będą jedynie kastratami w stylu D40 Nikona. Jakoś narazie plusy FF nie przesłoniły mi minusów.

A niecierpliwie wyczekuję niecierpliwie Tokiny 16-50 i wyników jej testów mimo spodziewanej ceny powyżej 2kPLN.
Low end, to szkla ponizej 3k, bez uszczelnien, ale w miare przyzwoite optycznie (w koncu sa nowe i z powlokami pod cyfre). Stalek EF-S bym sie raczej nie spodziewal (znowu wyjatek 60mm EF-S), no chyba, ze sie myle i Canon wyskoczy z jakims szeroka stalka w stylu 16mm 2.8 EF-S.

Masz standardowego zooma pod cropa: 17-55IS, to ze cena jest troche z innej bajki to juz inna kwestia, ja jakbym mial zamiar zostac z cropem, to bym w tego zooma poszedl (chocbym mial sie zadluzyc), bo nic lepszego w tej cenie nie ma i raczej dlugo nie bedzie, a wiec spokoj na lata.

Ja tez czekam na Tokine, ale cudow optycznych bym sie nie spodziewal, natomiast po tym jak mialem 12-24 moge powiedziec, ze za jakosc wykonania warto w szklo od Tokiny pojsc