Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Jak już pisałem, ja nie widzę większych różnic w jakości obrazowania pomiędzy dwoma systemami.

Porob okolo roku jednym i drugim i wtedy cos napisz. W testach moge ci udowodnic ze nie ma roznicy miedzy miedzy Canonem G3 a 5D, nawet widzialem watek, gdzie autror "udowadnia" ze A610 ma duzo lepsze kolory, ekspozycje itp. niz 5D. Matryca CCD pomimo swoich zalet, w codziennym foceniu obrazuje inaczej, bardziej miekko i plastycznie IMHO, inaczej tez reaguje na skladowe kolorow. Jezeli ktos tego nie widzi, to faktycznie nie ma tematu. Probowales wyciagac cos z niedoswietlonej matrycy CCD? Tego w testach dpreview nie znajdziesz. Oczywiscie wszystko jest kwestia gustu i upodoban, ja bylem przez rok zauroczony slabym filtrem AA w D70, szkoda ze ta wlasnosc nie jest juz kontynuowana w nowych produktach Nikona, ale z kolorami zawsze cos bylo nie tak. Szumy mozemy sobie darowac, akurat wydaje mi sie ze na iso200-400 Nikon szumi mniej.

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Ja tam się nie znam, ale dodanie lini szkieł do cropa jest bardziej opłacalne
    Jedynie low-end'owych, bo majac w perspektywie przesiadke na FF raczej nikt swiadomie nie kupi pro szkla pod cropa. Tak wiec po dziwnym i w sumie zaprzeczajacym mojej tezie szkle 17-55IS (w sumie majacym sens, dla tych ktorzy z wiadomych powodow pragna pozostac z cropem), raczej nie spodziewalbym sie nic nowego z najwyzszej polki pod cropa.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 13-02-2007 o 11:01 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uprawnienia umieszczania postów