Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Jednoczesnie sprytnie nabijaja sobie portfel. Juz nie da sie przeliczyc 400mm razy crop i trzeba kupic 500mm
    A to niekoniecznie zauważ, że jak się weźmie "jedynkowego cropa" z tej matrycy (12.8 MPx) to masz tę samą ilość pixeli co w starej jedynce (i chyba - tego już nie przeliczałem) identyczną ich wielkość. Być może taki crop nawet będzie możliwy do uzyskania w tej puszce. Nie jestem pewien czy reporterom potrzeba niemal 13 mln-owych obrazków. Zwłaszcza że są tacy co używają jednak raw-ów.

Matryca moze byc technologicznie taka sama. Przynajmniej jesli chodzi o pixele, mikrosoczewki, filtr i jakosc obrazu... Zwiekszenie transferu to kwestia dodania paru lini na wyjscie wiecej. Tak naprawde nikt nie wie ile w piatce to ograniczenie matrycy a ile marketingu Canon juz dawno mogl sie na to przygotowac.
    Mógł też zrobić zupełnie nową o tej liczbie pixeli .

Warto zauwazyc, ze obecnie cena 1D mark IIN mozna dostac za $3400, a prognozowana cena nastepcy to $4500. Canon nie moze obecnym klientom nagle wypuscic puszki zastepujacej znacznie drozej. Liczac ze po jakims czasie cena spadnie do normalnego pulapu $3999 i u Canona kazda nastepna puszka to dwie poprzednie dalszy spadek ceny piatki jest nieunikniony. Nie beda w stanie jej sprzedawac za $2700 plus grip kiedy za niecaly tysiac wiecej bedzie mozna dostac jedynke.
    Pewnie tak ale to raczej nie oznacza ani szybkiego ani dużego obniżenia ceny 5D. Choć ten nowy 1D będzie kusił. Oj będzie . Jeśli oczywiście w ogóle będzie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-02-2007 o 03:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów