Strona 147 z 190 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ciekawe, ile z tego okaże się prawdą.

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Jezeli 1d bedzie kosztowal 4500$ to na spadek cen 5d specjalnie liczyc nie mozemy.
    Fakt, tysiąc-półtora więcej jak prognozowane 3D.

Ale mimo wszystko będzie na rynku tańszy i solidny model FF. Matryca 5D z solidnoscia jedynki za mniej jak 1Ds mark II i pare generacji do przodu jak 1Ds. Prawie jak bonk 3D Gdyby po jakims czasie cena spadla do 4000 mozna by powiedziec, ze jednak Canon posluchal

Jednoczesnie sprytnie nabijaja sobie portfel. Juz nie da sie przeliczyc 400mm razy crop i trzeba kupic 500mm

Jesli wyjdzie takie 1D FF jedynie co pozostaje aby sie czepić to "moze by minimalnie mniejszy?". Choc liczac, ze 20D/5D z gripem jest taki sam, nie ma na co bardzo narzekac

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    Ze względu na interes użytkownika Canona... trzymam kciuki za Nikosia i Soniaka
    Teraz pozostaje tylko czekac na FF od Sony Na Nikona jak zwykle nie ma co liczyc
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ale mimo wszystko będzie na rynku tańszy i solidny model FF. Matryca 5D z solidnoscia jedynki za mniej jak 1Ds mark II i pare generacji do przodu jak 1Ds.
    I to wszystko mimo praktycznego braku silnej konkurencji.. Może ten Canon okaże się nie aż taki zły jak go malują/malujemy? ;-)

Zablokowany

Domyślnie

Gdyby po jakims czasie cena spadla do 4000 mozna by powiedziec, ze jednak Canon posluchal
    jeśli cena spadnie do 4000 zieleńców, to większość z nas tu obecnych padnie na zawał ze szczęścia :cool: co więcej będziemy szczęśliwi, że canon nas posłuchał ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Jednoczesnie sprytnie nabijaja sobie portfel. Juz nie da sie przeliczyc 400mm razy crop i trzeba kupic 500mm
    No cóż, patrząc na te pięciocyfrowe ceny... chyba będzie trzeba jednak pójść w ślady snow'a
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3335
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    No cóż, patrząc na te pięciocyfrowe ceny... chyba będzie trzeba jednak pójść w ślady snow'a
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3335
    Lub zmienić system .

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Bardzo ciekawy. Zwłaszcza że przecieki od tego gościa podobno już się sprawdzały. Jednak dla tych, którzy spodziewli się szybko następcy 5D (jak ja nie ukrywam :rolleyes to by była bardzo zła wiadomość. Żegnaj tanie FF na długo .
    Jedno tylko mnie zastanawia. Co tam za matrycę wpakowali do tego 1D, bo nie może być ta z 5-tki jak pisze ten gość, bo ma za wolny transfer. Zwłaszcza że tu z opisu wynikałoby, że transfer=no limits .
    Cena też wydaje mi sie podejrzana. Chyba że albo canon wie o czymś czego my nie wiemy (FF-Sony) albo chce załatwić konkurencję "na zimno".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Żegnaj tanie FF na długo
    A może o to w tym wszystkim chodzi??

Miasto
    USA

Domyślnie

Matryca moze byc technologicznie taka sama. Przynajmniej jesli chodzi o pixele, mikrosoczewki, filtr i jakosc obrazu... Zwiekszenie transferu to kwestia dodania paru lini na wyjscie wiecej. Tak naprawde nikt nie wie ile w piatce to ograniczenie matrycy a ile marketingu Canon juz dawno mogl sie na to przygotowac.

Mimo wszystko takie dolozenie od gory kolejnego FF to dobra wiadomosc. Bylo by i tanie i dobre FF Tak jak wszyscy chcieli czekajac na 3D.

Warto zauwazyc, ze obecnie cena 1D mark IIN mozna dostac za $3400, a prognozowana cena nastepcy to $4500. Canon nie moze obecnym klientom nagle wypuscic puszki zastepujacej znacznie drozej. Liczac ze po jakims czasie cena spadnie do normalnego pulapu $3999 i u Canona kazda nastepna puszka to dwie poprzednie dalszy spadek ceny piatki jest nieunikniony. Nie beda w stanie jej sprzedawac za $2700 plus grip kiedy za niecaly tysiac wiecej bedzie mozna dostac jedynke.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A to niekoniecznie zauważ, że jak się weźmie "jedynkowego cropa" z tej matrycy (12.8 MPx) to masz tę samą ilość pixeli co w starej jedynce (i chyba - tego już nie przeliczałem) identyczną ich wielkość. Być może taki crop nawet będzie możliwy do uzyskania w tej puszce. Nie jestem pewien czy reporterom potrzeba niemal 13 mln-owych obrazków. Zwłaszcza że są tacy co używają jednak raw-ów.

Matryca moze byc technologicznie taka sama. Przynajmniej jesli chodzi o pixele, mikrosoczewki, filtr i jakosc obrazu... Zwiekszenie transferu to kwestia dodania paru lini na wyjscie wiecej. Tak naprawde nikt nie wie ile w piatce to ograniczenie matrycy a ile marketingu Canon juz dawno mogl sie na to przygotowac.
    Mógł też zrobić zupełnie nową o tej liczbie pixeli .

Warto zauwazyc, ze obecnie cena 1D mark IIN mozna dostac za $3400, a prognozowana cena nastepcy to $4500. Canon nie moze obecnym klientom nagle wypuscic puszki zastepujacej znacznie drozej. Liczac ze po jakims czasie cena spadnie do normalnego pulapu $3999 i u Canona kazda nastepna puszka to dwie poprzednie dalszy spadek ceny piatki jest nieunikniony. Nie beda w stanie jej sprzedawac za $2700 plus grip kiedy za niecaly tysiac wiecej bedzie mozna dostac jedynke.
    Pewnie tak ale to raczej nie oznacza ani szybkiego ani dużego obniżenia ceny 5D. Choć ten nowy 1D będzie kusił. Oj będzie . Jeśli oczywiście w ogóle będzie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-02-2007 o 03:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Artykul zostal usuniety, wiec 1D 12MP FF i 1Ds 22MP to praktycznie
    pewniaki...

edit: zauwazylem, ze 1D ma byc bez gripa (!) jak 1V
    Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 12-02-2007 o 07:15

Miasto
    USA

Domyślnie

Nie zostala moze komus kopia na dysku?
    ...

Strona 147 z 190 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów