"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
obiektywy high definition uzupełniające serię L od góry i nie zagrażające eLkom??
Nie bardzo to widzę... no chyba, że hd = średni format![]()
Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3
No i dlaczego HD? Ja wiem ze swiat opanowala kretynska mania wysokiej rozdzielczosci we wszystkim (kodak ma film zelatynowy HD), ale oznaczac tak obiektywy do aparatow to chyba lekka przesada.
...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2007 o 20:03
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wprowadzą nową linię? To nie miałoby sensu.
Mają co rozwijać - linia DO. Zielony pasek jest ładniejszy od czerwonego a obiektywy faktycznie są lżejsze.![]()
nie sadze aby te szkla weszly dla slr-ow. ani tych z d i bez d.
e tam. teraz 1dnki beda mialy kadrowanie przez lcd i mozliwosc nagrywania filmow i po to nowe obiektywy HD motionw koncu jak film i na 1d, to tylko w jakosci HighDefinition
![]()
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Gdyby to miała być prawda, to dotyczyłoby to jedynie szkieł produkowanych pod cropa. W zasdzie w takim znaczeniu wszystko by się zgadzało: jaśniejsze, lżejsze, niezagrażające eLkom, lepsze optycznie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
w takim wypadku to mogloby byc ciekawe rozwiazanie, bo wszyscy sie skarza ze nie ma dobrych szkiel pod cropa - poza drogim, niewspolmiernym do jakosci, 17-55. ale wtedy pojawia sie problem dla uzytkownika - co wybrac?![]()