Strona 145 z 190 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Chyba sie komus z lekka poprzekrecalo.
    Na pewno nic się nie poprzekręcało . Chodzi o obiektywy do dslr-ów. I nie mają zastąpić L-ek. Mają (rzekomo ) uzupełnić linię L-ek od góry.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

obiektywy high definition uzupełniające serię L od góry i nie zagrażające eLkom??
    Nie bardzo to widzę... no chyba, że hd = średni format
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na pewno nic się nie poprzekręcało . Chodzi o obiektywy do dslr-ów. I nie mają zastąpić L-ek. Mają (rzekomo ) uzupełnić linię L-ek od góry.
    Tylko jak oni chcą to zrobić technicznie? Czy z tymi lepszymi, jaśniejszymi i szybszymi szkłami będzie w komplecie dodawany szerpa? Bo zawsze zwiększenie zakresu, jasności i jakości szkieł kojarzy mi się przede wszsytkim z bólami kręgosłupa
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No i dlaczego HD? Ja wiem ze swiat opanowala kretynska mania wysokiej rozdzielczosci we wszystkim (kodak ma film zelatynowy HD ), ale oznaczac tak obiektywy do aparatow to chyba lekka przesada.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    obiektywy high definition uzupełniające serię L od góry i nie zagrażające eLkom??
    Nie bardzo to widzę... no chyba, że hd = średni format
    Myślę że to żaden problem . Wystarczy zadbać żeby odpowiednio kosztowały. A najdłuższe L-ki po prostu z czasem wycofać ze sprzedaży .

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko jak oni chcą to zrobić technicznie? Czy z tymi lepszymi, jaśniejszymi i szybszymi szkłami będzie w komplecie dodawany szerpa? Bo zawsze zwiększenie zakresu, jasności i jakości szkieł kojarzy mi się przede wszsytkim z bólami kręgosłupa
    Podobno mają być właśnie lżejsze. Co do nazewnictwa to nie przywiązywał bym póki co do tego HD zbyt dużej wagi .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-02-2007 o 20:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wprowadzą nową linię? To nie miałoby sensu.
    Mają co rozwijać - linia DO. Zielony pasek jest ładniejszy od czerwonego a obiektywy faktycznie są lżejsze.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

nie sadze aby te szkla weszly dla slr-ow. ani tych z d i bez d.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

e tam. teraz 1dnki beda mialy kadrowanie przez lcd i mozliwosc nagrywania filmow i po to nowe obiektywy HD motion w koncu jak film i na 1d, to tylko w jakosci HighDefinition
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Gdyby to miała być prawda, to dotyczyłoby to jedynie szkieł produkowanych pod cropa. W zasdzie w takim znaczeniu wszystko by się zgadzało: jaśniejsze, lżejsze, niezagrażające eLkom, lepsze optycznie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

w takim wypadku to mogloby byc ciekawe rozwiazanie, bo wszyscy sie skarza ze nie ma dobrych szkiel pod cropa - poza drogim, niewspolmiernym do jakosci, 17-55. ale wtedy pojawia sie problem dla uzytkownika - co wybrac?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 145 z 190 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów