Strona 140 z 190 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak nie wyjdzie teraz jakiś następca 5D, w miarę sensownej cenie / do 13 kPLN / to będę, delikatnie mówiąc, wkur...ny.
    To możesz już powoli zacząć się wk... itd., bo widoki moim zdaniem na nowe 5D i to jeszcze we "w miarę sensownej cenie" są takie same jak na to, że canon w nowym 40D nie da przycisku "Print Button" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Znalezione na http://photography-on-the.net/forum/ w wątku o 1Ds Mk III:
    "I shoot weddings and am constantly being asked how many MP are the cameras I shoot with. Clients aren't impressed if I say 8.3MP and even 12.8MP is only a little more than many P&S cameras now. When I say 22MP, they will see more value having me than uncle fred with his new Xti"
    Widać, jakie problemy stwarza nieświadomość technologiczna większości ludzi i negatywny wpływ marketingowców od kompaktów na (pół)profesjonalny rynek.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Znalezione na http://photography-on-the.net/forum/ w wątku o 1Ds Mk III:
    "I shoot weddings and am constantly being asked how many MP are the cameras I shoot with. Clients aren't impressed if I say 8.3MP and even 12.8MP is only a little more than many P&S cameras now. When I say 22MP, they will see more value having me than uncle fred with his new Xti"
    Widać, jakie problemy stwarza nieświadomość technologiczna większości ludzi i negatywny wpływ marketingowców od kompaktów na (pół)profesjonalny rynek.
    Dzieki unym marketingowcom po za piekselami, ostatnio czesto pada tez pytanie o to czy ma stabilizacje :-)))

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no jak masz 5d albo jedynke to mowisz ze jasne ze masz stabilizacje i do tego 30 MP. bo ktos kto sie nie zna na aparatach w to uwierzy. a jak ktos sie zna to nie zada takiego pytania nawet
    kurde-licze na to ze wejdzie nastepca 30D i to z jak najmniejsza liczba udogodnien. bo wtedy cena 30D spadnie, kupie go sobie i nie bede zalowal ze nie kupilem nastepcy, bo nic w nim nie ma
    w sumie narazie to i tak trzeba sie wstrzymac z zakupami i robic tym co sie ma, bo moze zamiast cropa bedzie mozna za lekka doplata kupic FF. glupi marketing.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 07-02-2007 o 17:32
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    no jak masz 5d albo jedynke to mowisz ze jasne ze masz stabilizacje i do tego 30 MP. bo ktos kto sie nie zna na aparatach w to uwierzy. a jak ktos sie zna to nie zada takiego pytania nawet
    Tacy od "ile pixeli" i "jaki zoom", to jeszcze nic. Ostatnio dopadł mnie jakiś koleś na imprezie firmowej i molestował od 50/1.2, przez 27-70L po 70-200/2.8L. Nie powiem, ucieszyłem się, że świadomość w narodzie rośnie, ale i kłopotliwość odpowiedzi w sytuacji gdy jesteś tam w pracy jest znacznie większa. A takiemu człowiekowi nie możesz przecież rzucić "30mpix", albo inne spadaj.
    Mimo wszystko na pewno fajniej się z nim gadało, niż z takimi od pixeli.
    Jarek

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ostatnio dopadł mnie jakiś koleś na imprezie firmowej i molestował...
    To akurat nie byłem ja, ale zdarzyło mi się molestować parę razy...
    Ostatnio podczas pewnego wydarzenia sportowego byłem upierdliwie namonly wobec pewnego pana, który robił zdjęcia dla GW i miał torbę pełną szkiełek z czerwonymi paskami...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A miał mega wielką fryzurę? I srebrną taśmę na 70-200? Jak tak to trafiłeś na Kubę Atysa. ;]

oskakrowy: ja najczęściej nie jestem w takich wypadkach super rozmowny...
    jak fotografuje to nie lubię gadać.
    bez sensu.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    A miał mega wielką fryzurę? I srebrną taśmę na 70-200? Jak tak to trafiłeś na Kubę Atysa. ;]

oskakrowy: ja najczęściej nie jestem w takich wypadkach super rozmowny...
    jak fotografuje to nie lubię gadać.
    bez sensu.
    Mnie też to denerwuje jak ktoś mi gada za uchem w takich momentach.

A tak dla podtrzymania tematu: Bob Atkins wymyślił dość ciekawą rzecz. Aparat panoramiczny i to na bazie obecnego bagnetu canona. Crop 0.9.
    Tutaj jest LINK.
    Mnie się podoba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A czemu nie od razu okrągły sensor? Kadrujesz jak chcesz i zawsze masz kadr prosty
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A tak dla podtrzymania tematu: Bob Atkins wymyślił dość ciekawą rzecz. Aparat panoramiczny i to na bazie obecnego bagnetu canona. Crop 0.9.
    Tutaj jest LINK.
    Mnie się podoba .
    IMHO bezsens i myślenie w złym kierunku. Marnotrawstwo obiektywów.
    TG myśli we właściwym:
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A czemu nie od razu okrągły sensor? Kadrujesz jak chcesz i zawsze masz kadr prosty
    To by wcale nie było takie głupie. Obraz dawany przez obiektyw zostałby zarejestrowanyny przez sensor w 100%.
    A potem każdy by sobie wycropował wg uznania: jeden kwadrat a'la MF, drugi pocztówkę, inny panoramkę, itd...
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-02-2007 o 21:09
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 140 z 190 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów