Strona 138 z 190 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Idealem posylajacym Nikona do piachu (...)
    Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Jesli to jest prawda, to sorry Nikon...
    sorry, ale takie wypowiedzi są dla mnie rozbrajające, raz śmieszą dziecinnym podejściem, innym razem złoszczą bezmyślnością...
    Po wysłaniu bowiem Nikona (Sony) do piachu można będzie się cieszyć: podwyżką cen produktów Canona, zastojem i odcinaniem kuponów od sukcesu. Otóż ja się wręcz modlę, by Nikony D200/80/40 nałożyły Canonowi jak najbardziej w dupę, bo to jedyna szansa, że za rozsądne pieniądze może jeszcze pod koniec roku będę mógł zrobić przesiadkę na 30D (lub jego następcę), do tego może dokupię zamiast gównianego, plastikowego słoiczka, sensowny obiektyw kitowy, na poziomie choćby nikona 18-70.
    Marzenie o starciu z powierzchni ziemi konkurencji jest myśleniem na miarę Kim Dzong Ila, Fidela i innych znanych teoretyków monopolu.
    Ostatnio edytowane przez Maris ; 07-02-2007 o 11:23

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    sorry, ale takie wypowiedzi są dla mnie rozbrajające, raz śmieszą dziecinnym podejściem, innym razem złoszczą bezmyślnością...
    Po wysłaniu bowiem Nikona (Sonny) do piachu można będzie się cieszyćodwyżką cen produktów Canona, zastojem i odcinaniem kuponów od sukcesu. Otóż ja się wręcz modlę, by Nikony D200/80/40 nałożyły Canonowi jak najbardziej w dupę, bo to jedyna szansa, że za rozsądne pieniądze może jeszcze pod koniec roku będę mógł zrobić przesiadkę na 30D (lub jego następcę), do tego może dokupię zamiast gównianego, plastikowego słoiczka, sensowny obiektyw kitowy, na poziomie choćby nikona 18-70.
    Marzenie o starciu z powierzchni ziemi konkurencji jest myśleniem na miarę Kim Dzong Ila, Fidela i innych znanych teretyków monopolu.
    Masz rację, im bardziej Nikon, będzie kopał w dupę Canona, tym więcej nowych technologii Canon musi pokazać, co wyjdzie tylko nam onanistom na dobre , tylko inna sprawa jest taka, że Nikon kopie Canona w dupę bardzo rzadko.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    tylko inna sprawa jest taka, że Nikon kopie Canona w dupę bardzo rzadko.
    niestety, choć dane sprzedaży pokazują, że D80 trochę przykopał - kto wie, czy dzięki temu nie będziemy mieli 40D ...
    Ostatnio edytowane przez Maris ; 07-02-2007 o 10:58

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Proszem Pani a Oskarkowy to narobił wszystkim apetytu a teraz milczy
    pewnie się bawi nową puszką i nawet na forum nie zagląda

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Może ktoś mi podać jakikolwiek plus formatu 4/3 ? Bo pozatym, że pasuje świetnie na tapetę pulpitu innego atrybutu znaleźć nie mogę. w Labach chamsko ucinają ... A większość drukarek jest przygotowanych do 3:2. Zresztą osobiście wolę 3:2, zupełnie inaczej się kadruje ... według mnie lepiej ; D i zasady podziału kadru z przed xx lat nadal mają zastosowanie w 3/2 a w 4/3 już nie jest tak kolorowo.

Może coś przeoczyłem ?

EDIT : Wydaje mi się, że powinno się dążyć do fotograficznej doskonałosci - analogów (tam przecież format był 3:2) a nie od nich uciekać ...
    W tym artykule: http://www.bobatkins.com/photography...c_digital.html
    Bob Atkins snuje (czysto teoretyczne) rozważania w zupełnie odwrotnym kierunku - jak wprowadzić format panoramiczny na bazie APS-C.
    Nie uwzględnia jednak faktu że dużo szkieł (szczególnie nowych) przycina rzutowany obraz do formatu 24x36mm aby zminimalizować spadek kontrastu.

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak plotki, to plotki...

Przeczytałem właśnie, żę "Canon are briefing UK Pro dealers on upcoming models on Friday 23rd, embargoed till the 24th. I'm guessing the same date worldwide?
    So we should soon have more than rumours"

Ale to niestety chyba jednak kolejna plotka. Nie sądzę, żeby takie wydarzenie nastąpiło tuż przed weekendem. Czy prawdopodobne jest, że C przedstawiłby nowe modele przed PMA?

Chociaż to nie pierwszy taki news. Pojawiła się też informacja o przedłużeniu sprzedaży rabatowej 30D w Stanach do 19 lutego, co ma mieć jakiś związek z premierą nowego korpusu.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amholen Zobacz posta
    pewnie się bawi nową puszką i nawet na forum nie zagląda
    Shit.. zagląda. Co gorsza bez puszki i bez wieści. Wstyd i sromota
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    ...wczoraj dostalem moj pass na PMA :-)
    Czekamy zatem na fotki z imprezy :smile:

BTW, ciekawe czy jak już dostaniesz tego 1Ds mkIII/3D do ręki to czy będziesz mógł sfocić co nieco na własny CF i zapodać nam sample.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Smiesznie bedzie jak wyjdzie 1dmIII za okolo 40k i nowe szkla 200/1,8 IS i jeszcze jakies tele w cenie 35k za sztuke ale za to o jakosci takiej ktora wyczerpuje sensor 22mPix. Nie bedziemy mogli nic powiedziec bo w koncu nowosci tylko co nam po nich... i trzeba bedzie waek zamknac z powodu samobojstw...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale za to 5D zaczną sie sprzedawać jak ciepłe bułeczki.. Coś czuję, że tak się to własnie skończy. Wszyscy czekaja na fajna puszkę a jak się okaże, że będzie za fajna, to pokupują 5D, bo to sprawdzony i bardzo dobry korpus.
    Jarek

Strona 138 z 190 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów