Eee takich gazet to ja nawet nie biore do reki wiec moga sobie tam wypisywac co im sie podoba :-) Nawet jakby w ich tescie 400D okazal sie bardzej PRO niz 5D bo ma czyszczenie matrycy, to bym sie raczej nie zdziwil :-)
dobrze ze nie kupuje tej gazetki :-) ale porównanie i zwycięstwo 30D nad D2x jest nie smaczne. To tak jak by porównać Opla Astre z BMW seri 7 i pewnie znajdzie się jakiś idiota który powie ze Astra lepsza bo mniej pali :-) i kolor ma ładniejszy
Ja jednak pozwolisz że podtrzymam tezę o puszkach. Nie miałem dotąd w rękach lepszej puchy niż 1D, a uwierz mi że sporo tego było.
To zobacz sobie na ceny tych rzeczy u nikona albo np. ceny dodatków do kamer Sony. Mogą milionera posłać z torbami.
Tak teraz jest, że w pewnych segmentach mają lepszą ofertę inne firmy (szczególnie w kwestii szkieł). Niejednemu to sugerowałem. Choć szkoda gdybyś opuścił to forum.
No i tak ma być. Krok do przodu nie mniej nie więcej. Dlatego min. sprzedaż na ten rok zakładają na poziomie 38 mld$, a nie 6 -ciu jak Nikon.
Porównanie jak porównanie. Można porównywać wszystko ze wszystkim. Jedynie co z tych porównań wynika. Miałem możliwość podziałać troszkę D2Xs i nie miałbym nic przeciwko żeby zagościł u mnie na stałe. Na prawdę świetna maszynka. 30D ma się do niego nijak. Jedyna wada to to, że powyżej iso 800 szumi jak woda w kiblu.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-02-2007 o 19:12
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To Ty chyba nie słyszałeś o Yakumo.Nie oszukujmy sie na rynku nie ma lepszych puszek niz 1Ds Mark II cz 5D.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Widać że Canon poważnie traktuje PMA, bo wynajęli tam największą powierzchnię zresztą zaraz przy wejściu. Widać też że gotówki to im nie brak.
http://www.pmai.org/pma07/content/pd...irst_level.pdf
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ciekawe czy można wywnioskować coś o nowych sprzętach z tego, kto z kim sąsiaduje na PMA?![]()
Znalazłem ciekawą rzecz, która wygląda... na bzdurę.![]()
Canon 1Ds Mark III mini Camera - czyli nowy 1Ds wielkości 5D?
Nowe mocowanie szkieł?
http://photography-on-the.net/forum/...splay.php?f=82
Tam to sie chyba chłopakom nudzi. Z resztą chyba sami w to nie wierzą.
Może Bonk narysuje jakby to miało wyglądać.![]()