Strona 131 z 190 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    30d nigdy nie było puszką semi-pro, chyba że w chipie
    Jak nie jest jak jest. Marketingowo to jest wlasnie segment semi-pro czy Ci sie to podoba czy nie

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Jak nie jest jak jest. Marketingowo to jest wlasnie segment semi-pro czy Ci sie to podoba czy nie
    W ostatnim chip foto - video poszli jeszcze dalej. Ankietę na profesjonalną lustrzankę roku wygrał ... 30D przed D2Xs No ale nic dziwnego skoro główną nagrodą dla uczestników ankiety jest ... 30D.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Eee takich gazet to ja nawet nie biore do reki wiec moga sobie tam wypisywac co im sie podoba :-) Nawet jakby w ich tescie 400D okazal sie bardzej PRO niz 5D bo ma czyszczenie matrycy, to bym sie raczej nie zdziwil :-)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobrze ze nie kupuje tej gazetki :-) ale porównanie i zwycięstwo 30D nad D2x jest nie smaczne. To tak jak by porównać Opla Astre z BMW seri 7 i pewnie znajdzie się jakiś idiota który powie ze Astra lepsza bo mniej pali :-) i kolor ma ładniejszy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ileż można powtarzać: nie puszki, a matryce!
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1285
    Ja jednak pozwolisz że podtrzymam tezę o puszkach. Nie miałem dotąd w rękach lepszej puchy niż 1D, a uwierz mi że sporo tego było .

(...) Ale też najbardziej pazerny za jakiekolwiek pierdoły systemowe, typu kabelek, wężyk, itp...
    To zobacz sobie na ceny tych rzeczy u nikona albo np. ceny dodatków do kamer Sony. Mogą milionera posłać z torbami.

Sam powoli przygotowuję się do pozegnania z 300D i jeśli u Canona nie pojawi się nie pojawi się coś z lepszym wizjerem i większą matrycą to coraz częściej spoglądam w strone D80 + AF-S 18-70 DX lub K10D + DA 16-45 AL
    Tak teraz jest, że w pewnych segmentach mają lepszą ofertę inne firmy (szczególnie w kwestii szkieł). Niejednemu to sugerowałem. Choć szkoda gdybyś opuścił to forum .

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W momencie wypuszczenia D80 Nikon stał się liderem w segmencie amatorskim a nawet zaczął atakować segment "semi-pro" Canona. Zresztą 30D jest moim zdaniem "półprofesjonalne" chyba tylko dzięki 5fps :-)
    No i tak ma być. Krok do przodu nie mniej nie więcej. Dlatego min. sprzedaż na ten rok zakładają na poziomie 38 mld$, a nie 6 -ciu jak Nikon .

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    dobrze ze nie kupuje tej gazetki :-) ale porównanie i zwycięstwo 30D nad D2x jest nie smaczne.
    Porównanie jak porównanie. Można porównywać wszystko ze wszystkim. Jedynie co z tych porównań wynika. Miałem możliwość podziałać troszkę D2Xs i nie miałbym nic przeciwko żeby zagościł u mnie na stałe. Na prawdę świetna maszynka. 30D ma się do niego nijak. Jedyna wada to to, że powyżej iso 800 szumi jak woda w kiblu .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-02-2007 o 19:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    Nie oszukujmy sie na rynku nie ma lepszych puszek niz 1Ds Mark II cz 5D.
    Przyznaj sie, dali Ci ta trojke do testowania i chcesz nas podenerwowac
    ...

Domyślnie

Nie oszukujmy sie na rynku nie ma lepszych puszek niz 1Ds Mark II cz 5D.
    To Ty chyba nie słyszałeś o Yakumo.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widać że Canon poważnie traktuje PMA, bo wynajęli tam największą powierzchnię zresztą zaraz przy wejściu. Widać też że gotówki to im nie brak .
    http://www.pmai.org/pma07/content/pd...irst_level.pdf
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe czy można wywnioskować coś o nowych sprzętach z tego, kto z kim sąsiaduje na PMA?

Znalazłem ciekawą rzecz, która wygląda... na bzdurę.

Canon 1Ds Mark III mini Camera - czyli nowy 1Ds wielkości 5D?
    Nowe mocowanie szkieł?

http://photography-on-the.net/forum/...splay.php?f=82

Tam to sie chyba chłopakom nudzi. Z resztą chyba sami w to nie wierzą.
    Może Bonk narysuje jakby to miało wyglądać.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widać też że gotówki to im nie brak .
    Pan płaci, pani płaci.. Vitez wziął kredyt
    Jarek

Strona 131 z 190 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów