Bedzie bedzie nastepca, chocby po to, zeby bylo jak u Canona w zegarku. A ze bedzie to nastepca na miare 20D->30D, to juz inna bajka. Dolaza garsc *******, ktore ich nie beda kosztowaly majatku i troche fukcjonalnosci, ktora na dobra sprawe mozna pewnie zrobic programowo. I bedzie Panie "nowym model" ;-)
Pozyjom, obaczym. Wszystko to tylko gdybania.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Szczerze wątpię. Straciliby część klientów, którzy teraz wypruwają się na wersje jaśniejsze. Zresztą tym ciemniejszym stałkom też niewiele brakuje:
http://www.grabek.pl/chwilowe/IMG_7719.jpg
(duży plik bez obróbki i kompresji)
85/1.8 przy f/2 sam byłem mocno zdziwony. Więc czasem powstaje pytanie, czy naprawdę warto wydać te kilka tysięcy więcej.
Przy okazji 35L wiem, że warto (zupełnie inne szkło), ale przy 85L ciągle mam wątpliwości.
Jarek
Bardzo prawdopodobne. Zresztą w przypadku jedynek tak jest. Wstrzymują już któryś raz. Bo po co się wychylać.
Nic nie blokuje. Technologie rozwijają nieustannie. Tylko większość ląduje w szafie/sejfie/komputerze lub w innych zastosowaniach. I na ogół nie widzi światła dziennego. Podstawa to być o krok przed konkurencją ale nie więcej. Zresztą to jest też częściowo odpowiedź na pytanie dlaczego 5D jest taki a nie inny. W jakim celu robić super mega wypasioną puszkę jak i tak konkurenci nie mają nic do zaoferowania w tym segmencie - czysty marketing.
Chodzą słuchy że Sony pracuje nad FF-em w związku z tym nie jest wykluczone że canon nadal będzie się wstrzymywał z wypuszczeniem czegoś nowego w tym segmencie.
Jak konkurencja wyskoczy z czymś lepszym to wyciągną z szafy co trzeba. Zresztą i tak mają na rynku kilka rzeczy których inni nie mają (DO, FF). I więcej nie potrzeba.
Po za tym Canon stosuje bezwzględną zasadę:
- Chcesz to masz najlepsze puszki i system na rynku ale płać (jak za woły - to fakt), a jak się nie podoba to spier..... do konkurencji.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ileż można powtarzać: nie puszki, a matryce!
http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1285
System mogę się zgodzić. Ale też najbardziej pazerny za jakiekolwiek pierdoły systemowe, typu kabelek, wężyk, itp...
I coraz więcej amatorów będzie tak robić.
Sam powoli przygotowuję się do pozegnania z 300D i jeśli u Canona nie pojawi się nie pojawi się coś z lepszym wizjerem i większą matrycą to coraz częściej spoglądam w strone D80 + AF-S 18-70 DX lub K10D + DA 16-45 AL