tak wogole to ten wątek raczej w hydepark byc powinien bo juz dawno rozstał sie z realiami...![]()
tak wogole to ten wątek raczej w hydepark byc powinien bo juz dawno rozstał sie z realiami...![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Skipper - jest dobrze, to nie są żadne gdybania.
Podobno Canon wchodzi w system 4/3 - słyszeliście?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może ktoś mi podać jakikolwiek plus formatu 4/3 ? Bo pozatym, że pasuje świetnie na tapetę pulpitu innego atrybutu znaleźć nie mogę.w Labach chamsko ucinają ... A większość drukarek jest przygotowanych do 3:2. Zresztą osobiście wolę 3:2, zupełnie inaczej się kadruje ... według mnie lepiej ; D i zasady podziału kadru z przed xx lat nadal mają zastosowanie w 3/2 a w 4/3 już nie jest tak kolorowo.
![]()
Może coś przeoczyłem ?
EDIT : Wydaje mi się, że powinno się dążyć do fotograficznej doskonałosci - analogów (tam przecież format był 3:2) a nie od nich uciekać ...
Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 02-02-2007 o 10:22
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
"Fotograficzna doskonałość" to rzecz bardzo względna. Dla mnie rzeczona brzmi "6x6".
Rok temu Olek zapowiadał co prawda puchę w kwadracie, ale niestety na zapowiedziach się skończyło. Szkoda, bo może okazałoby się, że jest na to spory rynek i ktoś jeszcze zdecydowałby się na wypuszczenie takiej puszki w małoobrazkowym formacie.
edit: adamek![]()
![]()
![]()
Jarek
ale daliscie sie sprowokowac![]()